0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Sramotno sponzoriranje z ministstva za pravosodje: Plačala je, da bi povečala svoj vpliv

Dominika Švarc Pipan ni zgolj najvišja v slovenski politiki, njena dejanja kažejo, da je tudi najbolj neizkušena, neresna in častihlepna. Poleg tega, da so pred dnevi mediji razkrinkali, da v službenem času visi na facebooku in omrežju twitter, smo zdaj v uredništvo prejeli pismo znanega slovenskega pravnika, ki je zgrožen, kako častihlepna je doslej sicer praktično povsem anonimna pravnica, ki so so v stranki SD Dejana Židana poslali na visoko politično funkcijo na ministrstvo za pravosodje.

 

Čeprav se v vseh štiridesetih letih Švarc Pipankova nikoli ni proslavila s kakšnih izjemim pravnim mnenjem ali uspehom, jo je potal Ius-info uvrstil med deset pravnikov, ki se potegujejo za naziv najvpivnejšega slovenskega pravnika. Švarc Pipanova je sicer na pravni fakulteti zgolj diplomirala, doktorat je opravila na FDV, zdaj pa bi bila v pravu rada vplivnejša od tekmecev, denimo dvojnega doktorja predavatelja s Harvarda in ustavnega sodnika Klemna Jakliča, predavateljece Pravne fakultete Univerze na Dunju Verice Trstenjak in priznanih predavateljev s slovenskih pravnih fakultet Jurija Toplaka in Andraža Terška.

Švarc Pipanova se je tekmecev, ki slovijo po svojem pravnem znanju lotila tako, da si plačuje oglševanje na facebooku, v besedilu oglasa pa agitira za svojo kandidaturo. Oglas si lahko ogledate spodaj.

Ali je takšno ravnanje in iskanje bližnjic sploh v skladu s pravili tekmovanja smo želeli preveriti pri organizatorju tekmovanja, podjetju Lexpera. Nanje smo naslovili dopis, ki ga objavljamo v okvirju v celoti.

Spoštovani,

opazili smo, da nekateri kandidati v letošnjem izboru za najvplivnejšega pravnika plačujejo oglase, v katerih pozivajo h glasovanju zase.

Zanima nas:
– Ali je takšno plačevanje oglasov sploh v skladu s pravili izbora za najvplivnejšega pravnika?
– Ali je po oceni organizatorja takšno ravnanje etično?
– V kolikor ni, ali obstajajo sankcije za nominirance, ki kršijo etične standarde tekmovanja?

Pojasnil nismo prejeli, direktor družbe Tomaž Iskra je prosil za telefonsko številko odgovorne urednice portala, a klica s pojasnili do objave nismo dočakali.

Švarc Pipanova je sicer letos na listi SD kandidirala za poslanko, a je v Radljah ob Dravi prejela 1.794, kar za izvolitev ni bilo dovolj. Premagal jo je devet let mlajši strankarski kolega Jani Prednik. Švarc Pipanova se je sicer kot kandidatka predstavljala kot pravna svetovalka, ali je kje delala, pa ni znano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine