25 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Sramotno do fundamenta! Evropski liberalci priznali, da so svoje trditve o domnevno nezakonitem financiranju SDS gradili zgolj na poročanju slovenskih mainstream medijev!

Včeraj smo že poročali o tem, da je tudi evropska zveza liberalnih in demokratskih strank ALDE na svoji spletni strani objavila članek, v katerem je napadla tako Janševo SDS kot tudi madžarskega premierja Viktorja Orbana zaradi domnevno nezakonitega financiranja SDS s strani Madžarske oz. Orbanove stranke Fidesz.

 

Tudi Slovenska tiskovna agencija je včeraj poročala, da je vodja evropskega zavezništva liberalcev (ALDE) v Evropskem parlamentu Guy Verhofstadt je izrazil zaskrbljenost nad navedbami, da se volilna kampanja slovenske stranke SDS napaja s kapitalom oseb, ki so povezane z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom. “Orban skuša v Sloveniji uvesti svoj antiliberalni model,” je opozoril. No, gospod Verhofstadt je ob tem izrekel nekaj hudih obtožb na račun Janše in Orbana, češ da sta ksenofobna in uvajata antiliberalni model.

Da bi omenjena zveza wannabe liberalcev, ki ji pripada tudi nekdanji jugodiplomat in sedaj evropski poslanec Ivo Vajgl, čim bolj pred javnostjo potunkal Orbana in Janšo, je na spletni strani celo zapisala: »Čeprav slovenski zakon o političnih strankah strogo prepoveduje financiranje iz tujine, je Orban našel način, kako prečrpati več kot dva milijona evrov v medije, ki so pod nadzorom Janševe stranke.« Verhofstadt pa je ob tem pozval slovenske oblasti, naj temeljito preiščejo te trditve, “da bi zagotovili pošteno in čisto volilno kampanjo”.

Seveda pa smo na samozavestno druščino evropskih liberalcev, ki ji pripadata tudi dve slovenski strani (SMC ter Stranka Alenke Bratušek), že včeraj poslali vprašanje, ali imajo dokaze o nezakonitem financiranju SDS. Danes so nam na kratko odgovorili, da so to stališče oblikovali na podlagi poročanja slovenskih medijev in ne na podlagi svojih lastnih virov.

Glede na to, kako samozavestno je ALDE v javnost spuščala dezinformacije o financiranju SDS, bi pričakovali, da imajo za svoje trditve trdne dokaze. Vendar jih v resnici nimajo – ponavljajo le to, kar v Sloveniji poročajo mainstream mediji. Skratka, še en beden poskus tranzicijske levice, da bo tik pred volitvami preprečila zmago SDS in slovenske pomladi, pri tem pa je v to španovijo vpletla tudi kolege na mednarodni ravni, ki so prav tako osramotili sami sebe.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine