6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Sramota! Predsednik vlade predstavil nujne ukrepe prot širjenju koronavirusa, a TV Slovenija to ni prenašala v živo!

Predsednik vlade Janez Janša je imel pomembno tiskovno konferenco na kateri je spregovoril o oceni stanja in morebitnih novih ukrepih v povezavi s pandemijo covida-19. Kaj je stična točka s podobnim nagovorom iz obdobja “prvega vala”? Obakrat ju državna televizijska hiša, ki se predstavlja kot javni servis, ni neposredno prenašala ali pa je prenos prekinila. Slovenija se trenutno namreč nahaja v situaciji, ko še lahko preprečimo širjenje okužb z mehkimi ukrepi, sicer bo prišlo do novih zaostritev in hudih ekonomskih in socialnih posledic. 

Kako si razložiti dejstvo, da ves svet bije boj s pandemijo covida-19, televizijska hiša, ki se predstavlja kot javni servis, pa pomembnih tiskovnih konferenc in nagovorov predsednika vlade, ki se nanašajo na omenjeni boj, bodisi ne prenaša bodisi jih prekinja? Če se spomnimo enega takšnih nagovorov iz obdobja “prvega vala”:

Da tega ne počnemo, ni samo stvar uravnoteženosti, ampak tudi kulture in izpolnjevanja prvega in osrednjega smotra javnega servisa, na katerega se branilci njegovega statusa sklicujejo tudi danes. Da v času kriz verodostojno in zanesljivo informirajo javnost. Le kaj je lahko pomembnejšega od nagovora predsednika vlade v nekem določenem trenutku, ko govori o morebitnih novih ukrepih in oceni stanja glede krize?

Vrag je vzel šalo

RTV Slovenija, ki je v zadnjem času, zaradi česar si je zaradi svoje vedno bolj transparentne pristranskosti ob sočasnem ohranjanju privilegijev javnega servisa sama kriva, vse pogosteje tarča ostrih kritik na Twitterju, je tudi tokrat bila deležna kritik:

vir: nova24tv.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine