11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

“Sramota od sramote, največja sramota v Sloveniji ste!” je dejal jezni gledalec, ki je klicav v oddajo RTV

Sto Tarč lahko naredite o svoji televiziji, kako porabite sto milijonov. Pa kako pristranski ste, da vas sram ni. Sramota od sramote, največja sramota v Sloveniji ste!” To so bile besede gospoda Francija, ki je poklical v oddajo Dobro jutro na RTV Slovenija.

 

Gledalec Franci se je v oddaji Dobro jutro pritožil nad poročili in novicami, ki jih pripravljajo v nacionalni televizijski hiši RTV Slovenija. Še posebej ga je razburilo to, da vsak dan posluša eno in isto, sploh glede kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. “Glede Pivčeve. Če bi le imeli novinarji v Sloveniji za vse enake vatle. Dva meseca ali celo tri poslušam eno in isto pri vaših Poročilih, pa to ti gre na bruhanje!” Ministrica Pivec je namreč pred kratkim odstopila z mesta predsednice stranke DeSUS, pred tem pa je bila dolgo časa tarča stalnih medijskih napadov, predvsem zato, ker so jo pogostili na njenem obisku Krasa. “Tamle so pa pokradli 6 milijard v bankah, milijardo denarja oprali, da ne govorim o onih privatnih bankah od Rigelnika,” je ogorčeno dodal gledalec oddaje. “Vi pa molčite pa tamle Tarče delate,” je še dodal.

Sto tarč lahko naredite o svoji televiziji, kako porabite sto milijonov, to lahko naredite. Pa kako pristranski ste, sramota od sramote, največja sramota v Sloveniji ste!” Tako je gospod Franci še svetoval ustvarjalcem Tarče, ki se že od nastopa sedanje vlade ne lotijo nobene teme, ki ne bi bila namenjena napadom na vlado. Javna radiotelevizija se financira z obveznim mesečnim prispevkom vseh slovenskih gospodinjstev, kar letno nanese približno 90 milijonov, njihov celoten letni proračun pa znaša okoli 120 milijonov, pri tem pa še tarnajo, da jim sredstva ne zadostujejo. Gledalec je seveda upravičeno izrazil svoje ogorčenje, saj si, glede na to, da financiramo program, zaslužimo objektivne, uravnotežene in verodostojne novice.

Tarče ta teden ni bilo na sporedu
Oddaja Tarča je včeraj sicer odpadla, bojda zaradi bolezni. Kar je precej nenavadno in malo verjetno, glede na število zaposlenih na javni televiziji. Prejšnji teden je bila Tarča, kot že nekajkrat prej, spet namenjena spodbijanju vlade Janeza Janše. Vendar pa tokrat gostu notranjemu ministru Alešu Hojsu niso bili kos. Ta jih je namreč že na licu mesta, v sami oddaji, postavil na laž. Novinarji RTV so želeli dokazati neupravičen pritisk državnega sekretarja Franca Kanglerja na policijo. Hojs je z lahkoto argumentiral in dokazal, da očitki ne držijo. Sklepamo, da se ustvarjalci Tarče še niso opomogli od tega poraza in so si iz tega razloga morali privoščiti še malo dopusta.

Napadi in laži levičarskih medijev
Očitno imajo tudi gledalci nacionalke že dovolj pristranskega poročanja novinarjev RTV in nenehnega trobljenja enih in istih zgodb. Enako počnejo tudi ostali levičarski mediji, ki se na vse kriplje trudijo omajati trenutno vlado in oblatiti njene člane. Najprej so imeli na dnevnem sporedu napadov poslanca državnega zbora Franca Breznika, za njim pa so sledili gospodarski minister Zdravko Počivalšek, Aleš Hojs in  Aleksandra Pivec. Občasno pa se spravijo tudi na ministra za obrambo, Mateja Tonina. Levo obarvani mediji podcenjujejo svoje občinstvo, ljudje namreč niso tako neumni, da bi večno verjeli enostranskim lažem. Sploh pa, če jim nasprotna stran z lahkoto argumentirano dokaže novinarske laži.

Sara Kovač

Zadnje novice

Sorodne vsebine