18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Sprevrženost: Nevladna organizacija 8. marec vlado obtožuje, da z rahljanjem ukrepov želi okužiti ljudi in s tem oslabiti delovanje KUL-a?!

“Sproščanje ukrepov med prazniki ni dobrohotno vladno darilo ljudem, ampak maščevalni manever novi nastajajoči opciji, da si bo, ob tretjem valu, čim hitreje in močneje polomila zobe,” se glasi komentar, ki ga je na Facebooku objavil Inštitut 8. marec, sicer nevladna organizacija, ki se ukvarja predvsem s pravicami žensk, manjšin in delavcev. Čigave pravice zagovarja s tovrstnimi izjavami sicer ni povsem jasno, morda pravice KUL koalicije do vladanja. Ali pa se zgolj bojijo, da bi nevladnikom kdo priprl pipico?

 

“Iskrenost novoletne želje z obilo zdravja lahko dokažemo z upoštevanjem zajezitvenih ukrepov in tako preprečimo, da z ladjo, ki so jo pred novo plovbo dodobra naluknjali, potonemo na dno,” se je nadaljeval komentar avtorja, ki je želel ostati anonimen, in sicer zaradi oblasti, ki po besedah Inštituta 8. marec, vztrajno in na različne načine kaznuje tiste, ki so do nje kritični. Sami se tega očitno ne bojijo, saj so njihove objave praktično namenjene zgolj temu – kritike aktualne vlade in vsake besede, ki jo kateri koli predstavnik te vlade izreče. “Oblast je bully,” pravijo v inštitutu. Inštitut 8. marec, ki je sicer nevladna organizacija, ki se ukvarja predvsem s pravicami žensk, manjšin in delavcev, vodi pa ga Nika Kovač. Mimogrede, njen dedek je Božo Kovač, vplivnež iz kroga Foruma 21, ki je bil tudi glavni urednik Dela, njen oče Miha Kovač pa kot politični analitik redno gostuje na javni televiziji.

Po objavah na družabnih omrežjih je videti, da se Inštitut 8. marec ukvarja predvsem s tem, kako bi vlada padla. V zadnjem času so imeli veliko povedati o tem, da je za vpogled v telefon potreben sodni nalog – šlo je seveda za nasprotovanje izjemi, ki dovoljuje prehod občine z naloženo aplikacijo #OstaniZdrav. Še pred kakšnim tednom so bili tudi mnenja, da ukrepi nimajo znanstvene podlage. “In ne, ne bomo že vsi pozabili tega, da otroci v Sloveniji zaradi vaših ukrepov toliko časa ne morejo biti deležni kakovostne vzgoje in izobraževanja,” so zapisali ministrici za izobraževanje Simoni Kustec. Napadli so tudi Jelka Kacina, ki si je po govoru na novinarski konferenci za trenutek snel masko, da bi naredil požirek vode. Očitno ploščo obračajo, kot jim je trenutno po godu. Da bi ukrepi pomagali ne verjamejo, čim aktualna vlada malenkost sprosti kakšen ukrep, pa to predstavijo malodane kot genocid nad človeštvom. Prav je sicer, da pozivajo k upoštevanju ukrepov, vendar pa to počnejo iz povsem napačnih razlogov in tudi na napačen način.

Lahko pa priznamo, da imajo na Inštitutu 8. marec res bujno domišljijo. Čeprav še prav nič ne kaže na to, da bo vlada res padla, še manj pa da bi KUL koalicija lahko zavladala, oni v začasnem sproščanju ukrepov vidijo pretkan plan, kako otežiti delovanje KUL-a. Spomnimo, pripadniki koalicije ustavnega loka so že bili v vladi, pa ni bilo potrebno razširiti prav nobenega virusa, da so “potonili na dno”. Je pa naravnost gnusno namigovanje, da bi si kdor koli želel okužiti čim več ljudi. Na kaj takšnega ne bi pomislila niti leva opozicija, ki gre sicer, vsaj fugurativno, za svoje politične cilje tudi preko trupel.

Sara Kovač

Zadnje novice

Sorodne vsebine