26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Sprenevedav odziv LPP glede odstranitve oglasa zavoda Živim: »Ne želimo izražati mnenja za ali proti«

Včeraj smo na spletni strani Demokracije objavili tudi protestno pismo Barbare Rakun iz Škofljice, ki ga je naslovila na Ljubljanski potniški promet zaradi odstranitve oglasa Zavoda Živim z mestnih avtobusov. Pismo lahko preberete TUKAJ.

 

Kot je znano, je bil oglas odstranjen na zahtevo Domna Saviča, ki je podobne pritiske izvajal tudi na podjetja, ki oglašujejo v Demokraciji in na Nova24tv. Več o tem TUKAJ.

Še nedavno je radio Ognjišče poročal, da LPP očitno ne daje pojasnil glede odstranitve oglasa, saj odgovora kljub večkratnim intervencijam ni bilo.

Barbara Rakun pa je imela očitno več sreče – kot nam je sporočila, so ji iz kabineta direktorja LPP poslali naslednje sporočilo: »Zaradi polemik, ki so se odprle, smo podizvajalca, ki skrbi za oglase, prosili, naj oglas odstrani. LPP je le nosilec oglaševalskih površin in ne želi izražati mnenja za ali proti.«

No, omenjeno sporočilo je dejansko hudo sprenevedavo – namreč, polemike so se začele šele tedaj, ko je bil oglas že odstranjen. Kot drugo: ne gre za to, da bi LPP moralo imeti kakšno mnenje, saj navsezadnje oglašuje tudi razne izdelke, pri katerih se sam ne opredeljuje, ali je ta izdelek dober ali slab, ker ga le oglašuje. O upravičenosti odstranitve takega oglasa in o pojasnilih tega dejanja pač presodite sami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine