6.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Spoznajte novega poslanca SDS: Jožef Lenart

Jožef Lenat (SDS) je bil za poslanca izvoljen v volilnem okraju Ptuj I (30,67 % oziroma 3384 glasov).

 

Jožef Lenart se je rodil 20. 2. 1969 v številčni kmečki družini. Po izobrazbi je diplomiran organizator menedžer za kadre in izobraževanje. Je poročen (žena Mojca), je katolik in oče dveh odraslih sinov ter študentov Teodorja in Gašperja. Mladost je preživljal na večji urejeni kmetiji na Mestnem vrhu pri Ptuju, kjer otroci niso imeli veliko časa za igro. Po končani srednji strojnitehniški šoli je odslužil vojaščino, nato pa se je zaposlil v podjetju Sava Kranj – Gumarna Ptuj, kjer je 9 let opravljal dela proizvodnega delavca in izmenovodja. Leta 1992 se je poročil ter se preselil v Žabjak-Ptuj, kjer si je ustvaril družino.

Ob raznolikih delovnih izkušnjah ter ob aktivnem življenju in izrednem študiju je ves čas aktivno sodeloval pri življenju in delu v lokalni skupnosti. Bil je član Aerokluba Ptuj in častnik Rezervne sestave Slovenske vojske, član Društva gluhih in naglušnih, član športnega društva ter sekretar NK Drava v času tekmovanja kluba v 1.SNL.

Leta 2003 je diplomiral na Univerzi Maribor, Fakulteta za organizacijske vede Kranj. Od takrat je opravljal dela kadrovika, vodje kadrovske službe ter druga vodstvena dela. Je član Združenja za vrednote Slovenske osamosvojitve ter od leta 1998 član Slovenske demokratske stranke. V mandatu med letoma 2012 do 2016 je kot član sveta Mestne četrti Rogoznica sooblikoval politiko za razvoj kraja ter bil aktiven v delovni skupini, kjer je dosegel dobre rezultate pri dvigu kakovosti življenja na Ptuju in okolici. Sodeloval je pri projektu gradnje infrastrukture, se zavzemal za osebnostno rast prebivalstva v smislu kulturne dejavnosti in popularizacije športa. Ima bogate izkušnje na področju izobraževanja odraslih, je dober predavatelj, motivator in pogajalec ter ima odličen občutek za vzpostavitev dobrih medsebojnih odnosov. Je član uredniškega odbora pri reviji Ptujčan. Trenutno je zaposlen kot karierni svetovalec v Kariernem središču Urada za delo Ptuj, kjer vodi delavnice za iskalce zaposlitve ter usposablja udeležence za učinkovito doseganje cilja na poti do dela.

V prostem času rad bere, kolesari, igra mali nogomet in planinari. Do sedaj se je trikrat povzpel na vrh našega »očaka«. Njegovi zelo priljubljeni počitniški destinaciji sta Bohinjsko jezero in Vogel. Rad ima vse ljudi in stare ljudske običaje ter pesem. Ponosen je na svojo družino, ki mu stoji ob strani in ga podpira. Verjame, da je človek, ki ne pozna svojih korenin, izgubljen, zato pa za namen ohranjanja sorodstvenih vezi redno pomaga pri organizaciji družinskega piknika »Lenarti – kri ni voda«. Verjame tudi, da si bo »narod pisal sodbo sam«, ter da lahko s pravimi ljudmi na vitalnih mestih mlade države Slovenije ter z najučinkovitejšimi kadri v podjetjih v Sloveniji zavlada blaginja.

Njegovo vodilo: »Delaj in ustvarjaj po svojih najboljših sposobnostih, znanju ter ne stori sočloveku tega, česar nočeš, da bi kdo storil tebi.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine