4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Spoznajte novega poslanca SDS: Boris Doblekar

Izvoljen je bil v volilnem okraju Litija (26,72 % ali 2473 glasov). Boris Doblekar se je rodil v Ljubljani. Odraščal je v delavsko-kmečki družini na Račici v tedanji skupni Občini Litija, kamor je spadala tudi sedanja samostojna Občina Šmartno pri Litiji.

Nižjo stopnjo osnovne šole je obiskoval v Štangarskih Poljanah, višjo stopnjo v Šmartnem pri Litiji. Že kot osnovnošolec je nabiral izkušnje pri trdem delu na kmetiji in v bivši Lesni Litija. Nadaljeval je srednjo šolo v Ljubljani, kjer jo je uspešno zaključil s specializacijo tehnik vleke – specialist strojevodja. V sedmih letih opravljanja poklica strojevodje je želel tudi študirati na Fakulteti za organizacijske vede, vendar mu je težka prometna nesreča to onemogočila, poleg tega je moral zamenjati delovno mesto.

Na Slovenskih železnicah je opravljal različna tehnično-strokovna dela na področju vlečne in vzdrževalne operative. Kmalu po redni zaposlitvi na Slovenskih železnicah se je vključil v aktivno delo v sindikatih in se tudi včlanil v SDS. Kmalu po preselitvi v Litijo se je vključil v delo občinskega odbora stranke.

Leta 2000 je kandidiral na lokalnih volitvah in bil izvoljen v litijski občinski svet in svet mestne skupnosti Litija, kjer je bil podpredsednik. Ponovno je bil izvoljen za občinskega svetnika leta 2014, v tem mandatu pa je BIL tudi podžupan Občine Litija, odgovoren za gospodarsko javno infrastrukturo, gospodarstvo, šport ter zaščito in reševanje. Oba mandata je bil med drugim član odbora za družbene dejavnosti, sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, v prvem mandatu tudi član zaščite in reševanja ter vodja svetniške skupine.

Bil je tudi član različnih svetov zavodov in član nadzornega sveta socialnovarstvenega centra.

Ponosen je na projekte, kjer je bil tesno vpet vanje – na novo Osnovno šolo Litija, dom starejših občanov, varstveno-delovni center, čistilno napravo, urejeno in polno zasedeno obrtno poslovno cono ter obrtnike in podjetja v Litiji in Šmartnem pri Litiji, na številne uspešne zavode v občini in vsa aktivna društva.

Zelo rad se odzove povabilu vodenja prireditev, od dobrodelnih do športnih. Njegova osnovna skrb je prisluhniti ljudem in skupnostim ter pomagati na najboljši možen način. Ima močan čut do okolja, organiziral in vodil je številne čistilne akcije v občini. Je domoljub ter človek strpnosti, dialoga in povezovanja, tudi medgeneracijskega. Vedno pa se postavi na stran šibkejših in stran pravice.

V vsaki prosti minuti čas izkoristi za zdravo življenje, teče, kolesari, plava, hribolazi. Predvsem pa je poznan po »svojem« medobčinskem teku. Rad gre s kolesom po podeželju Litije in Šmartnega. 

Njegovo vodilo: »Pomagati šibkejšim, poslušati modrosti starejših, izkušnje prenašati na mlade, povezovati ljudi, boriti se za pravico, biti odprt, pošten in dober.«

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine