7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Spet vandalski napad na slovenske cerkve! Žaljivi grafiti dokaz, kdo stoji za vsem tem!

Zadnje tedne in mesece so Ljubljano preplavili grafiti anarhistov in neomarksističnih kolesarskih protestnikov, ki uničujejo ljubljanske fasade in estetiko glavnega mesta. Sedaj pa so se levičarji očitno spravili tudi na cerkve, saj so pred kratkim popisali Cerkev sv. Janeza Krstnika, bolj znano kot trnovsko cerkev. Na cerkvi se je pojavil grafit: » Klerofašisti stran od naših maternic in pravic«, ki vsebuje tudi znak, ki združuje simbol anarhistov in ženski simbol, ki pa so si ga prisvojile feministke. Za vandalizem so očitno odgovorne nekakšne anarho-feministke, oziroma skupina antifa anarhistov, feministk in ostalih levičarjev.

 

Verjetno gre tudi za poskus izkazovanja solidarnosti poljskim feministkam, saj je poljska konservativna vlada pred kratkim prepovedala splav, temu pa so sledili množični protesti nevladnikov, feministk in ostalih progresivnih levičarjev. Pri tem je zanimivo kako ravno osebe in skupine, ki so najglasnejše glede sprejemanja drugačnih in glede strpnosti, izkazujejo najmanj spoštovanja drugačnim mnenjem in ljudem s katerimi se ne strinjajo.

Nedavno pa so primer vandalskega napada zabeležili tudi v slovenski katoliški misiji na Švedskem. Nekateri sumijo, da je šlo za napad islamskih skrajnežev, čeprav za zdaj to ni dokazano.

foto: A. S.

Zadnje novice

Sorodne vsebine