10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Spet nov primer zastraševanja! Kaj so policisti v civilu iskali pri Vinku Vasletu?

Piše: Janja Strah 

Kolumnist Demokracije Vinko Vasle je preko twitterja sporočil, da sta ga danes dopoldne obiskala dva policista v civilu, seveda brez predhodne najave. Z njim naj bi govorila o Vasletovih zapisih v medijih.  

Šlo naj bi za pripadnika kriminalistične policije. »Pogovor sem zavrnil, ker želim pisno vedeti za kaj gre in po potrebi dogovor z odvetnikom,« je dodal. »Bila sta v civilu. Zelo neprofesionalno, da sta se hotela pri meni doma pogovarjati o nekih mojih zapisih. Kaj ni normalno, da dobiš pisno vabilo? Res sem to vzel kot zastraševanje,« je še pojasnil Vasle.

Iz opisa dogodka je mogoče razbrati, da gre za zastraševanje, kar je postala v zadnjih letih že kar pogosta praksa, saj gre za načrtno izbrane tarče – glede na politično pripadnost. Zaradi spornih zapisov se je namreč kar nekaj znanih Slovencev pomladne politične usmeritve znašlo v policijskih postopkih, ker naj bi njihovi javni zapisi menda predstavljali grožnjo.

Za zdaj notranji minister Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj dogodka nista komentirala. Se pa postavlja vprašanje, kdo v resnici vodi slovensko policijo, saj je eden od policijskih sindikatov nedavno objavil informacijo, da so v policiji našli storilca, ki je o dogajanju poročal ministru za notranje zadeve – bržkone zato, ker ne gre za miličniškega uradnika iz gnezda Tomaža Ertla. Torej, po mnenju policijskega sindikata minister za notranje zadeve ne sme imeti nobenega nadzora nad policijo. No, v prejšnji vladi policijski sindikati takšnih težav niso imeli. Jasno je torej, da delo policije v veliki meri usmerja globoka država.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine