10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Sorosova agenda vse bolj osvaja tudi mlade katoličane – tudi slovenski katoliški skavti se »globalno učijo« o t. i. podnebnih spremembah

Na naši spletni strani smo že kar nekajkrat pisali o platformi Sloga, ki združuje različne nevladne organizacije. Poleg nekaterih tipično levičarskih, kot je denimo Mirovni inštitut, pa lahko v njih najdemo tudi nekatere katoliške, kot je na primer Slovenska karitas.

 

Zanimivo je, da smo v letu 2018 predstavniki nekaterih od teh povprašali, zakaj so vključeni v mrežo, ki propagira levičarske ideje, vendar smo dobili precej skope odgovore. V eni od njih so nam pojasnili, češ »nismo vedeli, da smo zraven«. No, očitno pa je razlog v tem, da je mogoče preko platforme Sloga lažje priti do proračunskega denarja, a za to je treba plačati tudi ceno.

Med Sloginimi najbolj odmevnimi projekti je tudi t. i. »teden globalnega učenja«, ki je letos kajpak posvečen podnebnim spremembam. No, med najbolj znanimi izvajalci tovrstnega projekta, ki močno smrdi po Sorosu, je tudi Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj, ki zase pravijo, da razmišljajo globalno, zato so zelo navdušeno pristopili k projektu. Več o tem TUKAJ.

Kot je razvidno iz linka, je združenje skavtov v tem projektu očitno udeleženo že od leta 2013. Spomnimo, papež Frančišek, ki velja za velikega zagovornika migracij ter mita o globalnem segrevanju, je bil izvoljen za papeža prav v tem letu. Njegove direktive pa so, kot pravijo naši viri, obvezujoče za vse katoliške organizacije. Ko smo glede povezave z levičarsko agendo, ki jo finančno podpira razvpiti George Soros, skavte povprašali preko twitterja, smo naleteli na zgovoren molk.

Sicer pa naši viri tudi pravijo, da se vedno več mladih katoličanov navdihuje po sodobnih herojih in herojinjah, kot sta denimo Greta Thunberg in Carola Rackette…

Zadnje novice

Sorodne vsebine