17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Šokantno: V Kranju porušili kapelico! Se vračamo v čas brezbožnega komunizma? Ali je to posledica barbarskega multikulturalizma?

Bralka nas je obvestila, da je v Kranju opazila, da je nekdo na križišču Partizanske in Gregorčičeve ulice porušil božje znamenje – kapelico. In to v ravno v velikonočnem tednu.

Bralka: Mislim, da bi bilo potrebno ta vandalizem najstrožje obsoditi, poiskati krivca in o dogodku obvestiti širšo javnost. Stvar je še posebej zaskrbljujoča, ker gre za oskrunitev tik pred Veliko nočjo in tik po požigu pariške cerkve Notre Dame.

Ob tem se postavlja vprašanje, ali se vračamo v čas druge svetovne vojne in po njej, ko so brezbožni komunisti vsepovprek rušili cerkve in božja znamenja, ali pa se tudi k nam širi val iz Francije, kjer sakralni objekti preživljajo težke čase.

V Franciji je bilo v zadnjem letu oskrunjenih 875 cerkva. Podtaknjeni požari, mazanje cerkvenih zidov s človeškimi iztrebki, uničevanje križev, razpel. Oropanih je bilo 129 cerkva in vandaliziranih 59 cerkvenih pokopališč. Samo v enem letu.

Storilci? Večinoma radikalni levičarji in muslimani. Z roko v roki. Največkrat nekaznovani.

Več sledi…

Zadnje novice

Sorodne vsebine