17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Šokantno: V Kranju porušili kapelico! Se vračamo v čas brezbožnega komunizma? Ali je to posledica barbarskega multikulturalizma?

Bralka nas je obvestila, da je v Kranju opazila, da je nekdo na križišču Partizanske in Gregorčičeve ulice porušil božje znamenje – kapelico. In to v ravno v velikonočnem tednu.

Bralka: Mislim, da bi bilo potrebno ta vandalizem najstrožje obsoditi, poiskati krivca in o dogodku obvestiti širšo javnost. Stvar je še posebej zaskrbljujoča, ker gre za oskrunitev tik pred veliko nočjo in tik po požigu pariške cerkve Notre-Dame.

Ob tem se postavlja vprašanje, ali se vračamo v čas druge svetovne vojne in po njej, ko so brezbožni komunisti vsepovprek rušili cerkve in božja znamenja, ali pa se tudi k nam širi val iz Francije, kjer sakralni objekti preživljajo težke čase.

V Franciji je bilo v zadnjem letu oskrunjenih 875 cerkva. Podtaknjeni požari, mazanje cerkvenih zidov s človeškimi iztrebki, uničevanje križev, razpel. Oropanih je bilo 129 cerkva in vandaliziranih 59 cerkvenih pokopališč. Samo v enem letu.

Storilci? Večinoma radikalni levičarji in muslimani. Z roko v roki. Največkrat nekaznovani. Več sledi …

 

Odgovor na objavljeno informacijo:

“V  izpostavljenem  dogodku poškodovanja objekta ne gre za vandalizem  ali  namerno  poškodovanje,  temveč  za dejanje, ki je posledica prometne  nesreče. Včeraj, 18.  aprila  dopoldan,  je  vanjo pri vožnji z zadnjim delom trčil voznik tovornega vozila. V nesreči je nastala materialna škoda. Nesrečo so obravnavali policisti.

S spoštovanjem,

mag. Bojan Kos

predstavnik za odnose z javnostmi

višji samostojni policijski inšpektor I”

Zadnje novice

Sorodne vsebine