15.2 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

ŠOK! Predsednica društva, ki je zbiralo denar za Gala, si je prisvojila 30.000 evrov

V torek je ekipa iz oddaje Drugorazredni na Nova24TV v Spodnjem Dupleku pri Mariboru obiskala družino Šteflič, ki pospešeno zbira denar za operacijo šestletnega Gala, ki se je rodil z redko deformacijo, zaradi katere ne more normalno upogibati sklepov v komolcih – ker sta njegovi koželjnica in podlahtnica zaraščeni, dlani zato ne more obrniti za več kot 30 odstotkov, rok ne more iztegniti do konca ali jih obrniti tako, da bi bili dlani obrnjeni navzgor.

Njegova starša Nataša Vrbnjak Šteflič in Srečko Šteflič sta raziskovalnemu novinarju Luku Svetinu zaupala, da sta bila prijetno presenečena, ker se je ob akciji za dečka Krisa iz Kopra nabralo skoraj 3,7 milijona evrov, saj naj bi denar, ki naj bi ga humanitarno društvo Palčica Pomagalčica, šel za druge otroke z redkimi boleznimi, ki nujno potrebujejo operacijo. Morda tudi za Gala, ki ima operacijo v ZDA, katere ZZZS noče plačati, rezervirano za junija prihodnje leto.

Na račun mariborskega društva MAUS, ki je za Gala zbiralo denar, se je od marca nabralo zgolj okrog 40 tisoč evrov, pojavili so se očitki, da društvo ne deluje transparentno, zato je Nataša odprla svoj TRR račun, na katerega se lahko nakaže donacije. Informacije, da naj predsednica društva MAUS Nataša Švikart ne bi prikazovala pravih nakazil, so vodile v sum kraje, zaradi česar so zgodbo pograbili mediji. Danes je Švikartova klonila pod pritiski, v javnost dala vse izpiske in potrdila, da je iz računa za Gala, na katerega so Slovenci nakazovali prek SMS sporočil ZA GALA na 1919, vzela kar 30 tisoč evrov. Pravi, da jih je nujno rabila za poplačilo svojih dolgov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine