2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Sodnica mariborskega sodišča udeležena pri goljufiji in ponarejanju zapisnika?! Reševala je nekdanjega poslanca LDS

Če se od državljanov pričakuje spoštovanje zakonov, ni potrebno posebej poudariti, da to še posebej velja za funkcionarje, ki nosijo posebno mero odgovornosti. Tega pa se očitno ne zaveda nekdanji župan Občine Miklavž na Dravskem polju Leo Kremžar iz vrst LDS, ki se je podpisal pod lažni zapisnik konstitutivne seje. Še več, pri goljufiji je bila prisotna celo sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru mag. Mirjana Horvat Pogorelec, kar pa njeno kredibilnost na sodišču postavlja pod velik vprašaj.

 

Goljufija in ponarejanje zapisnika se nanaša na 1. in konstitutivno sejo Sveta KS Skoke, ki je bila sklicana 11. decembra lani v prostorih Krajevne skupnosti Skoke. V zapisnik so po volitvah zapisali tudi Anjo Brumec, ki je na seji sploh ni bilo in sejo speljali, namreč zavedali so se, da brez treh prisotnih članov Sveta KS seja sploh ni sklepčna.

Med prisotnimi člani sveta KS Skoke so bili tako lažno zapisani: Zdenko Čuš, Drago Repnik in Anja Brumec, vse pa se je dogajalo na očeh predsednice Občinske volilne komisije Pogorelečeve, starega župana Kremžarja in direktorja občinske uprave Zvonka Fištravca. Kljub odsotnosti Brumčeve so ugotovili sklepčnost, se seznanili s poročilom Občinske volilne komisije o rezultatih volitev v svet KS Skoke, si potrdili mandate, za predsednika Sveta KS soglasno imenovali Čuša za podpredsednika pa Repnika. Pod zapisnik sta se podpisala Repnik in Fištravec, ki je zapisnik sestavil.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine