19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Sodni svet kritičen do komunikacije vrhovnega sodišča, verodostojnosti diplome Masleše niso obravnavali

Piše: V. K.

Sodni svet je včeraj na seji obravnaval odgovor Vrhovnega sodišča RS na novinarska vprašanja, povezana z domnevno sporno diplomo vrhovnega sodnika Branka Masleše. Vrhovno sodišče je odgovor 6. decembra objavilo na Twitterju. Pritožbo na ravnanje vrhovnega sodišča so Sodnemu svetu posredovali s portala Siol.net. 

Sodni svet je način komunikacije sodne uprave vrhovnega sodišča ocenil kot neustrezen in neprimeren.

Kljub nekaterim navedbam v medijih pa sodni svet na včerajšnji seji ni obravnaval vprašanja verodostojnosti diplome Branka Masleše.

Spomnimo. Na novinarska vprašanje glede diplome in pravosodnega izpita Branka Masleše je vrhovno sodišče odgovorilo, da so takšna vprašanja odveč, in da bo Masleša vložil tožbo. Vprašanja so bila sicer namenjena Masleši osebno, namesto njega je odgovarjala kar Tina Brecelj, na sodišču zadolžena za stike z javnostmi, sicer pa znana kot nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje.

Dodajmo, da Masleša še vedno ni verodostojno pojasnil in javnosti predstavil obstoja uradnih listin, ki so po zakonu sicer javne, za enega od medijev pa je dejal, da so mu odgovori na takšna vprašanja izpod časti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine