15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Sodišče: Sodba vročena tudi dr. Michelu Stephanu

Poročali smo, da je bila sodba v zadevi Stephan »odpravljena dne 14. 11. 2019«. To nam je pred časom zagotovilo Okrožno sodišče v Ljubljani, zdaj pa je sodba končno tudi vročena obsojenemu dr. Michelu (Massoudu) Stephanu.

 

Na vprašanje ali je sodba tudi javna in če je, kje jo lahko preberemo, pa nam sodišče odgovarja: »Na vaše vprašanje z dne 4.3.2020 odgovarjamo, da lahko prvostopenjsko sodno odločbo, potem ko je napisana, strankam v postopku vročena in izkazana vročitev le-te, pridobite skladno z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja.« To bomo seveda storili.

Kot je znano, sta se na sodbo že pritožila tako obramba dr. Stephana kot tožilstvo.

Preberite tudi: Naročilo umora, amfetamini in grožnje! Se zavedamo, kako nevaren je dr. Michel Stephan?

Spomnimo

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je 14. maja 2019 libanonskega znanstvenika s francoskim potnim listom (!) dr. Michela (Massouda) Stephana spoznal za krivega kaznivega dejanja napeljevanja k uboju (in ne umoru, čeprav je bil načrtovan in plačan!) enega vodilnih na Kemijskem inštitutu dr. Janeza Plavca in kaznivega dejanja prepovedanega prometa z orožjem ter mu prisodil enotno kazen osem let zapora (za napeljevanje k umoru so predpisane kazni višje!).

Zadnje novice

Sorodne vsebine