10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Slovo Mateje Vraničar Erman? Finančno ministrico v Cerarjevi vladi bi sedanja vladajoča koalicija odslovila, ker je predlog o obdavčitvi nepremičnin prišel v javnost pred koalicijskim usklajevanjem

Vlada bo v četrtek odločala o predlogu za razrešitev državne sekretarke na ministrstvu za finance Mateje Vraničar Erman, so potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Vraničar Ermanova je na ministrstvu pristojna za davke, v vladi Mira Cerarja pa je bila ministrica za finance.

 

Dolgoletno visoko uslužbenko ministrstva naj bi po neuradnih informacijah, ki jih navaja spletni portal Siol, razrešili zaradi velikega nezadovoljstva v koaliciji nad njenim delom.

V ozadju njenega odhoda so po informacijah Siola interni boji za vpliv znotraj ministrstva. Ti so dosegli vrhunec v zadnjih dneh, ko je v javnost prišel osnutek novega zakona o obdavčitvi nepremičnin. Javno ga je predstavljala prav Vraničar Ermanova. Toda kmalu se je izkazalo, da je javnost osnutek videla pred koalicijskimi partnerji, vključno z vodilnimi v LMŠ. To potezo so razumeli kot jasen pokazatelj kaosa, ki na ministrstvu vlada že od začetka mandata Andreja Bertonclja, navaja portal.

Na ministrstvu za finance se na informacije za zdaj ne odzivajo.

V Cerarjevi vladi je funkcijo finančnega ministra najprej opravljal Dušan Mramor, ki je nato odstopil iz osebnih razlogov, čeprav se je govorilo, da naj bi tudi on dobival dodatke za stalno pripravljenost. Spomnimo: afera z dodatki za profesorje je s položaja odnesla ministrico za izobraževanje Stanko Setnikar Cankar, ki jo je nato nasledila Maja Makovec Brenčič. Mramorja je sicer nasledila dotedanja državna sekretarka Vraničarjeva, ki se je v prostem času aktivirala pri duhovnem gibanju Zdrava atmosfera. Po izvolitvi vlade Marjana Šarca je znova postala državna sekretarka na ministrstvu za finance.

Zadnje novice

Sorodne vsebine