9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Slovensko zunanje ministrstvo: Najostreje obsojamo potrjeno zastrupitev ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega!

Slovensko zunanje ministrstvo najostreje obsoja potrjeno zastrupitev ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega. Ob tem poudarjajo, da je uporaba bojnega strupa za utišanje opozicijskega voditelja nesprejemljiva. Od Rusije pričakujejo razjasnitev in sodelovanje z mednarodno skupnostjo, so na MZZ zapisali na Twitterju.

 

Nemška vlada je danes sporočila, da so s testiranji jasno dokazali, da je bil Navalni zastrupljen s kemičnim živčnim strupom. V preiskavi, ki jo je na pobudo berlinske bolnišnice izvedla nemška vojska, so našli dokaze o prisotnosti strupa iz skupine novičok v telesu Navalnega.

Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala, da mora Rusija odgovoriti na vprašanja o zastrupitvi Navalnega. “Aleksej Navalni je žrtev zločina. Želeli so ga utišati, kar najostreje obsojam v imenu celotne nemške vlade,” je povedala Merklova. Dodala je, da je ta zločin v nasprotju s temeljnimi vrednotami in pravicami, za katere se zavzema.

Iz Kremlja so sporočili, da je Rusija pripravljena polno sodelovati z Nemčijo v primeru Navalni. “Na splošno potrjujemo, da smo pripravljeni in zainteresirani za polno sodelovanje in izmenjavo informacij o tej zadevi z Nemčijo,” je dejal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine