10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Slovensko združenje domoljubnih novinarjev: Več kot očitna zloraba sodišč pred volitvami!

Piše: Slovensko združenje domoljubnih novinarjev

 V Slovenskem združenju domoljubnih novinarjih smo šokirani ob razkritju, da je senat ljubljanskega višjega sodišča odredil pripor za novinarja Bojana Požarja v zadevi, kjer je bil na prvi stopnji že oproščen kaznivega dejanja, njegova udeležba na obravnavah pa ni obvezna.

Predvsem pa je skrb vzbujajoča in škandalozno tempiranje časa pripora – po tej časovnici bi bil Bojan Požar priprt ves čas predvolilne kampanje in torej izločen iz vseh medijskih dogodkov, kjer bi lahko komentiral politično dogajanja in razkrival zakulisne informacije, ki bi lahko obremenile izbrance globoke države.

Takšno dejanje sodišča ocenjujemo kot nedopusten napad na politično svobodo in kot vpliv globoke države na volitve. Gre za dejanja, ki jih že poznamo iz preteklosti (afera Patria!) in predstavljajo izjemno umazan način boja za oblast. Očitno je v ozadju tudi maščevanje, ker je bil Požar eden od tistih, ki je razkrival tudi informacije o neobstoječi diplomi nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše.

Če bo prišlo do aretacije Bojana Požarja, bo združenje zelo resno razmislilo tudi o možnosti protestnega shoda pred sodiščem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine