11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Slovensko zdravstvo se spušča na nivo afriškega: Spijo na gnilih posteljah, za kosilo plesnivo sadje – pacient po težki operacij srca objavil šokantne posnetke nečloveških razmer na Kardiološkem oddelku v UKC

Na socialnem omrežju Facebook nas je pretresel presunljiv zapis Tomaža Nartnika, bolnika na Karidološkem oddelku v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, ki ga je všečkalo že skoraj dva tisoč ljudi in delilo skoraj štiri tisoč. Nartnik je fotografiral posteljo, na katero so ga dali ležati po težki operaciji na srcu, ki bi bila, sodeč na videno, zrela samo še za na odpad, medtem ko pri kosilu bolniki dobivajo gnilo in plesnivo sadje. Nartnika najbolj boli, da z bolniki v UKC ravnajo kot z drugorazrednimi, medtem ko je iz slovenskega zdravstva odteklo na stotine milijonov evrov denarja, ko so se brez kakšnega nadzora dolga leta preplačevale žilne opornice in drug zdravstveni material. Da to še ni dovolj, so se v Državnem zboru odločili za renovacijo, čeprav bi denar iz davkoplačevalskega proračuna nujno najprej potrebovale najbolj ogrožene skupine. Torej tudi bolniki.

 

 “Vsak človek ima svojo mejo tolerance … No, moja je danes prestopljena. Par dni nazaj sem pri poročilih videl, da si bojo naši gospodje poslanci renovirali državni zbor, da jih pri igranju igric, spanju in gledanju porničev ne bojo bolele riti. Medtem pa, mi, bolniki na Kardiološkem oddelku UKC Ljubljana po težkih operacijah na srcu ležimo na gnilih 30+ let starih posteljah in pri kosilu dobivamo plesnive, ne samo gnile breskve. .. Zdaj me pa zanima, dragi moji Slovenci, koliko časa še bomo dovolili, da se nas molze kot bankomate in tretira kot ovce … Prosim, delite da vsi vidijo in močno upam, da objava doseže tudi kakšnega poslanca,” je na Facebooku zapisal ogorčeni pacient Tomaž Nartnik, njegova objava pa se je rekordno hitro razširila po Facebooku.

Nartniku so Slovenke in Slovenci iz vseh koncev države izreki močne besede podpore.  “Če bo kateri od poslancev pristal na UKC, verjemite da ne bo spal na takšni postelji in jedel plesnivih breskev. Banda pokvarjena,” je zapisal Bojan Jakopič in znova spomnil na besede, ki jih pred dnevi v svoji odmevni kolumni »Mi in oni« zapisal novinar in urednik tednika Demokracija Jože Biščak.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine