10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Slovenski premier Janša: Vlada je odprta za dobre predloge glede zakona o nacionalnem demografskem skladu do konca postopka

O predlogu zakona o nacionalnem demografskem skladu bosta vzporedno tekli razpravi v DZ in v okviru Ekonomsko-socialnem svetu (ESS), je prek Twitterja po ponedeljkovi potrditvi zakonskega predloga na vladi zapisal premier Janez Janša in sporočil še, da je vlada je odprta za dobre predloge do konca postopka.

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji potrdila predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu, s katerim se bo vse naložbe države združilo pod eno streho, prihodke od upravljanja tega premoženja pa namenilo predvsem za sedanje in prihodnje generacije upokojencev ter za izvajanje ukrepov dolgotrajne oskrbe in družinske politike.

Ker je v ponedeljek Janša vladne zamisli predstavljal na ESS in predstavnikom Zveze društev upokojencev Slovenije, so bili nekateri predstavniki sindikatov kritični, češ da jim je vlada obljubila usklajevanja zakonskega predloga, nato pa ga je še isti dan potrdila.

“Veliko sprenevedanje nekaterih sindikalnih veljakov, ki so bili včeraj na predstavitvi zakona o nacionalnem demografskem skladu. Zelo jasno smo povedali, da bosta vzporedno tekli razpravi v okviru ESS ter javna obravnava v DZ v okviru treh branj in da je vlada odprta za dobre predloge do konca postopka,” je danes v odzivu na to tvitnil Janša.

Zadnje novice

Sorodne vsebine