14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Slovenske novice poslanko Mojco Škrinjar obtožile laganja, v resnici pa so laž objavili oni!

Slovenske novice so nad poslanko SDS in mestno svetnico občine Ljubljana Mojco Škrinjar so izvedle medijski pogrom in sicer zaradi njene trditve o odstopu direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana Rudija Dolšaka. Informacijo so preverili kar pri njemu osebno, toda očitno jim Dolšak ni povedal, da ga je Mestna občina Ljubljana, konkretno mestni svet, razrešil. To potrjuje tudi zapisnik, Dolšak pa bo funkcijo direktorja opravljal le do 9. aprila 2021.

 

Poslanka in ljubljanska svetnica Mojca Škrinjar je pred kratkim obvestila javnost, da direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak odstopil iz svojega položaja. Slovenske novice so zapisale, da je Škrinjarjeva zavajala javnost, saj je Dolšak za Slovenske novice trdil, da ni odstopil in da odstopu ne razmišlja.

Škrinjarjeva se je na omenjeno zavajanje bodisi medija, bodisi Dolšaka oglasila in obrazložila, da je Dolšak podal odstopno izjavo. Dolšak je novembra svet zavoda obvestil o odhodu v pokoj, kar je smatrano kot odstop iz položaja. Svet zavoda pa lahko direktorja razreši, ko le-ta prejme tudi potrditev ljubljanskega mestnega sveta.

Kot je razvidno iz javno dostopne dokumentacije je mestni svet na seji 18. novembra sprejel zapisnik s sklepom, da Dolšaka razreši. Dolšak bo tako svojo funkcijo opravljal vse do 9. aprila 2021, nakar bo vodenje zavoda prevzel novi direktor.

Predlog razrešitve direktorja Zdravstvenega doma Ljubljana (Foto: MOL)

Ali je Slovenske novice zavedel Dolšak?
Vsekakor ni popolnoma jasno, kaj se je v tem primeru dogajalo pri poročanju Slovenskih novic. “Ko smo pri njem  preverjali, ali to drži, smo dobili negativen odgovor,” so zapisali v Slovenskih novicah. Dokumentacija mestnega sveta dokazuje popolnoma drugačno slike. V tem primeru je šlo bodisi za zavajanje Dolška ali pa Slovenske novice informacije sploh niso preverile pri Dolšku in so podale neresnično izjavo. Slovenske novice pa bi morale v vsakem primeru objaviti popravek, saj so resnico označili za neresnico.

Sara Rančigaj

Zadnje novice

Sorodne vsebine