12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Slovenska škofovska konferenca za zdaj še ne komentira podpisa razvpitega dogovora o migracijah

Glede na siceršnjo razvpitost podpisa globalnega dogovora o migracijah, bolj znanega kot »marakeška deklaracija«, smo povprašali tudi oddelek za odnose z javnostjo Slovenske škofovske konference, kakšno je uradno stališče Cerkve na Slovenskem o omenjeni deklaraciji.

 

Znano je namreč, da je papež Frančišek velik zagovornik migrantov, isti papež pa predstavlja zelo močno avtoriteto tudi za slovensko Cerkev – ne le v formalnem, pač pa tudi v moralnem pomenu. Kot pravijo naši viri, so mnogi kleriki zato naklonjeni marakeški deklaraciji, medtem ko je večina katoličanov proti, zato zagovorniki migracijskega sporazuma svojega mnenja ne izpostavljajo javno.

Smo pa danes dopoldne dobili tudi odgovor na naše novinarsko vprašanje. »Zahvaljujemo se vam za vaše vprašanje in vam sporočamo, da Slovenska škofovska konferenca o tej zadevi doslej še ni sprejela nobene izjave,« nam je sporočil tiskovni predstavnik SŠK dr. David Kraner. Prav tako še ni znano, kakšno mnenje ima o vsem tem komisija Pravičnost in mir pri SŠK, ki jo znova vodi njen prvi predsednik dr. Anton Stres.

Zadnje novice

Sorodne vsebine