2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Slovenska karitas tudi letos z akcijo za pomoč otrokom s šolskimi potrebščinami

Slovenska karitas je danes začela dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki je namenjena zbiranju sredstev za pomoč socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami. Pomagati želijo 12.000 socialno ogroženim otrokom, so sporočili iz Slovenske karitas. Župnijske karitas so začele zbirati prošnje socialno ogroženih družin za tovrstno pomoč.

 

V Slovenski karitas prek poletja zbirajo nove velike črtaste zvezke, ki naj jih darovalci prinesejo na najbližjo Karitas. Prav tako zbirajo finančna sredstva za pomoč otrokom na transakcijskem računu Slovenske karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362 in namen: Otroci nas potrebujejo. Evro ali pet evrov je mogoče darovati še s poslanim sms sporočilom s ključno besedo ZVEZEK ali ZVEZEK5 na številko 1919. Zgibanke s položnico bodo od nedelje na voljo tudi po župnijah.

Karitas bo zbrana sredstva in zvezke avgusta razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. Delili bodo pakete šolskih potrebščin ali bone oz. naročilnice za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin.

Družine v stiski se po pomoč glede šolskih potrebščin lahko obrnejo na najbližjo Karitas v svojem kraju. Vse informacije pa so na voljo tudi na škofijskih Karitas v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Kopru in Murski Soboti.

Osnovne šole in vrtce so maja v akciji Pokloni zvezek povabili k zbiranju zvezkov za socialno ogrožene otroke. Odzvalo se je 258 osnovnih šol in 116 vrtcev, zavodov ali posameznih enot. Zbrani zvezki, skupaj z lepimi mislimi otrok na posebnih razglednicah, v teh dneh že prihajajo na škofijske Karitas.

Karitas je lani s šolskimi potrebščinami pomagal 12.549 otrokom. Dodatno je 1368 otrok prejelo denarno pomoč pri plačilu prehrane in obšolskih dejavnosti. V Botrstva Karitas je bilo vključenih 212 otrok. V sklopu dela župnijskih Karitas pa je bilo več kot 18.500 otrok vključenih v obdarovanja, delavnice, družabne dogodke, med njimi 440 tudi v centre za mlade in otroke.

Skupna vrednost navedenih programov je lani znašala 729.445 evrov. V programe Karitas pa je bilo skupaj vključenih 30.245 otrok in dijakov. Sredstva so bila večinoma zbrana v dobrodelnih akcijah, večji del pa je prispevala Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, so še dodali v Slovenski karitas.

Naj ob tem dodamo, da Karitas zbira tudi sredstva za pomoč prizadetim v nedavnih neurjih v Črnomlju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine