30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Sloveniji še naprej grozi venezuelski scenarij: Levica bi podprla manjšinsko vlado in s Šarcem sodelovala projektno, a to je enako, kot bi bila v vladi

Svet stranke Levica se je nocoj večinsko izrekel proti vstopu stranke v koalicijo, je po seji potrdil koordinator stranke Luka Mesec. So pa ocenili, da je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiva osnova za to, da izrečejo podporo Marjanu Šarcu kot mandatarju. Z manjšinsko vlado, ki bi jo vodil, pa bi projektno sodelovali.

Za sklep, s katerim bi ocenili, da je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiva osnova za vstop Levice v koalicijo, je glasovalo deset članov sveta, proti pa jih je bilo 21. Nekaj se jih je vzdržalo.

Da je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiva osnova za sporazum o projektnem sodelovanju za manjšinsko vlado Marjana Šarca, pa je ocenilo 21 članov, deset jih je bilo proti.

Podporo sprejetemu sklepu bodo preverili še na internem strankarskem referendumu, ki se začne v sredo, a Mesec ocenjuje, da s podporo temu ne bo težav. Zato bodo s tem v sredo seznanili tudi prvaka LMŠ Šarca. “Pogajanja se torej nadaljujejo,” je dejal Mesec, a dodal, da ne o koaliciji, pač pa o sporazumu, ki bo temeljil na osnutku koalicijske pogodbe, ki so jo dorekli v minulih dneh s peterico strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine