-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Slovenija sodi med države, ki niso razglasile izrednih razmer, a slovenska levica vlado kljub temu obtožuje, da je državo zapeljala v diktaturo

Slovenija spada med države, ki še niso razglasile izrednih razmer, a jo slovenska levica pri tem vseeno tendenciozno obtožuje, da je državo zapeljala v diktaturo. 

 

Slovenija se nahaja v družbi Avstrije, Hrvaške, Danske, Francije, Nemčije, Grčije, Irske, Malte, Nizozemske, Poljske in Švedske. Izven EU izrednega stanja niso razglasile še  Velika Britanija, Kosovo, Belorusija, Islandija, Črna gora in Norveška. Aktualna vlada je s tem le dokazala, da s pametnim vodenjem države ni potrebno poseči po skrajnih ukrepih.

V Evropski uniji so izredne razmere razglasile Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Madžarska, Estonija, Finska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Portugalska, Romunija, Slovaška in Španija. Izven Evropske unije so izredne razmere razglasile Albanija, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Srbija, Švica in Ukrajina. Med njimi lahko opazimo tako desno kot levo usmerjene vlade, ki so morale zaradi nevarnosti poseči po skrajnih ukrepih. A vendar je poteza Španije, Italije in Finske prikazana kot demokratična in pravilna, medtem ko mediji iste poteze Madžarske, Poljske, Češke in Slovaške označujejo za avtoritarne.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine