31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Slovenija bo namenila 100 tisoč evrov za nujno humanitarno pomoč prizadetim zaradi suše v Afriškem rogu

Piše: C. R.

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je preko avdio-video konference udeležil hibridnega dogodka na visoki ravni o krizi zaradi suše v Afriškem rogu. Najavil je, da bo Slovenija za nujno humanitarno pomoč prizadetim prebivalcem v tej regiji namenila 100 tisoč evrov. Pomoč bo usmerjena preko Svetovnega programa za hrano FAO (angleško Food and Agriculture Organization).

Državni sekretar dr. Raščan je izrazil globoko zaskrbljenost nad razmerami v Afriškem rogu, ki se po treh letih slabih deževnih sezon sooča z eno najhujših suš. Vladi Kenije in Somalije sta zaradi pomanjkanja padavin razglasili izredne razmere. Trenutno zaradi suše v Etiopiji, Keniji in Somaliji takojšnjo pomoč v hrani potrebuje od 15 do 16 milijonov ljudi. V vseh treh državah naj bi bilo do konca letošnjega leta akutno podhranjenih 5,7 milijonov otrok, od tega naj bi jih bilo 1,7 milijona hudo podhranjenih.

Državni sekretar dr. Raščan je pozdravil organizacijo dogodka na visoki ravni, katerega cilj je zagotoviti nujni odziv na izredne razmere, ki so nastale zaradi suše, in s katerim bi preprečili umiranje tamkajšnjih prebivalcev zaradi lakote.

Dogodek sta organizirala EU in Urad Združenih narodov za koordinacijo humanitarnih zadev OCHA (angleško United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs).

Vir: Gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine