18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Slovenci po zaslugi Šarca izvolili evropsko poslanko, ki se sploh ne deklarira za Slovenko, ampak Makedonko!

»Makedonka«, se je glasil odgovor Irene Joveve na vprašanje makedonskega novinarja: »Se imate za Makedonko, antično Makedonko ali severno Makedonko?«

Na minulih evropskih volitvah v Sloveniji je bila na listi LMŠ za evropsko poslanko izvoljena tudi Irena Joveva, nekdanja »neodvisna« novinarka hiše POP TV, ki je tam pokrivala notranjo politiko.

Odločitev Marjana Šarca, da za svojo glavno kandidatko na evropskih volitvah izbere politično neizkušeno Jovevo, je bila že na samem začetku vprašljiva, po končanih volitvah, ko v javnost prihajajo nove podrobnosti, povezane s to nekdanjo novinarko, pa nas lahko njeno zastopanje slovenskih interesov v Evropskem parlamentu še bolj skrbi.

Joveva se deklarira za Makedonko

V povezavi z Jovevo je zlasti problematično dejstvo, da se kot novoizvoljena evropska poslanka, ki je dobila več kot 41 tisoč preferenčnih glasov, ne deklarira za Slovenko, ampak za Makedonko. To pomeni, da bo po novem v Evropskem parlamentu zastopalo (?) Slovenijo sedem Slovencev oziroma Slovenk in Makedonka, rojena v Sloveniji. Spomnimo. V prejšnjem sklicu Evropskega parlamenta je bilo v EP kar devet Slovenk oziroma Slovencev, saj je bila avstrijska poslanka v Evropskem parlamentu tudi koroška Slovenka Angelika Mlinar.

Posnetek izjave Irene Joveve si lahko ogledate tukaj!

Zadnje novice

Sorodne vsebine