-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Skrb za podjetništvo ali vojno dobičkarstvo? Nekdanji poslanec SD Luka Juri po novem zdravstvenim ustanovam prodaja maske

Ker je že od začetka letošnjega leta zaznan zelo velik porast uporabe obraznih mask, ni nič nenavadnega, da so nekateri v tem zagledali odlično poslovno priložnost.

 

Po naših podatkih je med poslovneži, ki prodajajo maske, tudi nekdaj vidni član, 43-letni Koprčan SD Luka Juri, ki je kot predsednik Mladega foruma slovel kot levičarski radikalec v stilu Mihe Kordiša, sedaj v zrelih letih pa deluje nekoliko bolj umirjeno. V mandatu 2008-2011 je bil tudi poslanec SD. Kasneje je doktoriral in naj bi bil po zadnjih podatkih direktor Pokrajinskega muzeja Koper.

Naš vir navaja, da je Juri eni od zdravstvenih ustanov ponudil nakup mask s ceno 0,45 evra brez DDV na en kos, seveda ob minimalnem naročilu 1200 mask. Gre za certificirane maske FFP2. Maske FFP3 pa naj bi ponujal po ceni 1,34 evra (brez DDV) na kos.

K ponudbi so dodani tudi kontaktni podatki, ki dokazujejo, da gre res za nekdanjega politika, ki se menda hoče vrniti v politiko, a tokrat ne s socializmom venezuelskega tipa, pač pa z nastopom malih podjetnikov, ki naj bi bili močno oškodovani zaradi ukrepov proti epidemiji covid19. Juri ima sicer odprt tudi s. p. z namenom organizacije poslovanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine