17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Skrajno zavržno: Na steno ordinacije dr. Alenke Forte levičarski vandali narisali kljukast križ!

Piše: P.T., Moje Podravje

“Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35 letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti, ” je napisala državna sekretarka dr. Alenka Forte v tweetu, v katerem je objavila fotografiji skrajno nesramnega nočnega “umetniškega” udejstvovanja na steni njene ordinacije, medicinskega centra Heliks, v Trbovljah.

Kljukasti križi na fasadi ordinacije dr. Alenke Forte so izraz skrajnega primitivizma. (Foto: Twitter)

V odgovorih na objavo fotografij je zaslediti domneve, da gre za primitivne izlive besa volivcev Levice in SD, ki se ne morejo sprijazniti z dejstvom, da niso na oblasti…

Alenka Forte je študij medicine končala leta 1987 na Medicinski fakulteti v Ljubljani in pridobila naslov doktorica medicine. Po končanem študiju je dve leti opravljala delo splošne zdravnice, nato pa bila do 1999 zaposlena kot specialistka interne medicine v Splošni bolnišnici Trbovlje.

Istega leta se je odločila za samostojno zdravniško pot, pridobila je koncesijo na področju specialistične ambulantne dejavnosti. V letih 1999 do 2002 je kot internistka sodelovala z Zdraviliščem Dobrna, od 2005 sodeluje v programu rehabilitacije bolnikov po preboleli možganski kapi v Domu starejših Polde Eberl Jamski na Izlakah.

Leta 2004 je v Trbovljah ustanovila medicinski center Heliks, v katerem s sodelavci izvaja izvenbolnišnično specialistično ambulanto dejavnost na področju gastroenterologije, endoskopije prebavil, diabetologije in kardiologije.

Prav stavbo medicinskega centra Heliks pa so danes ponoči popisali vandali. Kasneje je Fortejeva dodala, da “ni dokazala, da je bil Trboveljčan,” tisti, ki je risal svastike na stavbo medicinskega centra Heliks. “Zato korigiram prvotni tvit. Gre za neznanega vandala, Policija dela,” je sporočila Fortejeva

Zadnje novice

Sorodne vsebine