18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

NEZASLIŠANO! Iz proračuna porabili 74,5 milijonov evrov, a niso postavili niti enega doma za starejše, študije pa delajo politiki, ki kupujejo stanovanja na Floridi!

“Vlada je za projekte, ki naj bi zgolj pokazali, ali so predvidene rešitve v zvezi z dolgotrajno oskrbo ustrezne ali ne, namenila kar 74,5 milijona evrov. To je po oceni računskega sodišča nesorazmeren strošek v primerjavi s potrebnimi sredstvi za zagotovitev manjkajočih kapacitet. Zaradi tega ni mogoče pričakovati, da bo država z načrtovanimi projekti in ukrepi ter predvidenim zakonom, ki bo urejal dolgotrajno oskrbo, vzpostavila sistem, ki bo zagotavljal oskrbo vsem upravičencem, ki potrebujejo pomoč, ne glede na regijo, kjer bivajo, ter ne glede na njihove finančne zmožnosti,” je Računsko sodišče RS zapisalo septembra v revizijo, ki je obsegala obdobje od 1. 1. 2007 do 30. 6. 2018, v kateri so preverjali, ali so bili Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za zdravje v tem obdobju uspešni pri zagotavljanju dostopnosti in dosegljivosti storitev socialnega varstva, oziroma da bi odgovorilo na vprašanje, ali Republika Slovenija zadovoljivo skrbi za tiste, ki zaradi starosti, duševne ali telesne prizadetosti potrebujejo pomoč drugih. Sklep najbolj ponazori zapis iz revizije, dostopne na povezavi: “Vlada, MDDSZ in MZ niso ustrezno načrtovali novega sistema dolgotrajne oskrbe.” Od 2007 ni država zgradila nobenega doma za starejše, 74,5 milijonov evrov so porabili za študije!

 

A prvi dan, ki ga revizija ni zajela – 1.6. 2018, se je pričela nova študija, ki je financirana iz proračuna. Našli smo jo na spletni strani Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer je njen vodja nihče drug kot Vlado Dimovski! Ki je bil v kar dveh vladah LDS, šesti, ki jo je vodil Janez Drnovšek, in sedmi, pod vodstvom Antona Ropa, ki je kasneje prestopil v SD, prav minister za delo, družino in socialne zadeve v kvoti stranke SD!

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine