9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Škandalozni incestni odnosi med preiskovalnimi organi in globoko državo – vse poti iz NPU vodijo do razvpitega odvetnika Senice!

Slovensko javnost je pred kratkim pretresla informacija, da so v povezavi s spornim posojilom, ki ga je hranilnica Lon podelila Miru Senici in Katarini Kresal, kriminalisti namesto kaznivega dejanja samega začeli preiskovati kar žvižgača, ki je razkril obremenjujoče podatke. To pa še ni vse, kar je sporno v omenjenem primeru. Dogajanje, povezano s hranilnico Lon, namreč tudi sicer nakazuje na veliko povezanost Senice z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU). Pri tem se seveda lahko le vprašamo, kako je Senica izvedel za določeno preiskavo, ki je potekala s prikritimi preiskovalnimi metodami.

 

Odvetnik Miro Senica, partner nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal, velja za enega vplivnejših odvetnikov in poslovnežev na slovenski sceni – čeprav je bankrotiral – še vedno ostaja v igri, saj mu imuniteto zagotavlja njegov politični pedigre. Pri tem pa kot kaže nima samo odličnih povezav s sodišči in podkupljivimi sodniki, po čemer je bil Senica znan, temveč tudi s preiskovalnimi organi. V zadnjem času je pri tem veliko prahu dvignila zlasti njegova vloga v zadevi Lon. Po poročanju spletnega portala Siol.net naj bi namreč okoliščine omenjenega primera nakazovale celo na njegovo tesno povezanost z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU).

Začetki omenjene afere segajo v leto 2018, ko je Senica odigral pomembno vlogo v boju za lastništvo druge najmanjše banke pri nas, hranilnice Lon. Pripeljal je namreč novega lastnika, irski sklad Kylin, ki je za prevzem Lona porabil več kot deset milijonov evrov ter pred zamenjavo rešil predsednika uprave Lona Jako Vadnjala in prvega nadzornika Janka Medjo. Praktično istočasno pa je uprava te banke pod ugodnimi pogoji odobrila Senici in Kresalovi posojilo v višini 450 tisoč evrov, zaradi česar so se kmalu začela širiti ugibanja o povezanosti obeh poslov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine