7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Škandal! Upravno sodišče odpravilo ustavno zagotovljeno vladavino ljudstva: referendum o centru za ilegalne migrante v Jelšanah ni mogoč!

Upravno sodišče je sklep o izvedbi referenduma o centru za migrante, ki ga naj bi postavili v Jelšanah, razglasilo za nezakonit in ga odpravilo. Kar pomeni, da svetovalnega referenduma občina ne sme izvesti, poroča portal 24ur (TUKAJ).

Občinski svet Ilirske Bistrice je v začetku marca potrdil sklep o razpisu svetovalnega referenduma o sprejemno-registracijskem centru za migrante, ki ga namerava država postaviti na območju mejnega prehoda Jelšane. Referenduma niso izvedli, ker so dobili opozorila, da ga upravno sodišče utegne razglasiti za nezakonitega. Zdaj se je to tudi zgodilo.

Kot je navedel župan Rojc, so prejšnji teden prejeli sklep upravnega sodišča. To je odločilo, da je sklep občinskega sveta nezakonit, in ga tudi odpravilo. To pomeni, da občina referenduma ne sme izvesti, poroča portal 24ur.

Sicer občinsko vodstvo in občani vztrajajo, da se center za ilegalne migrante ne postavi.

Kako ilegalni migranti vsak dan ogrožajo občane Ilirske Bistrice, si lahko preberete TUKAJ. Je pa prepoved izvedbe s strani države, ki jo upravlja Šarčeva vlada, najbrž začetek konca vladavine ljudstva, kar je zagotovljeno v Ustavi RS.

Zadnje novice

Sorodne vsebine