-1 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Škandal! Policija ustavljala sekretarja Bratuškove Jerneja Pavliča, ki se je pred policisti skril v državni zbor

Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek (SAB) in sekretar poslanske skupine iste stranke, je po pripovedovanju našega vira v Ljubljani pobegnil policiji in se skril v prostore državnega zbora. Dogodek, sicer brez imen, je policija potrdila, Pavlič se na vprašanja, ki jih je prejel okoli poldneva, ne odziva. Na odziv Alenke Bratušek čakamo, vprašanja, ki sta jih prejela Pavlič in Bratuškova, v celoti objavljamo v okvirjih na dnu strani.

Ni upošteval znakov policije

Naš vir pripoveduje: “Dne 12. 07. 2018 je zaradi uporabe telefona med vožnjo policist s službenim vozilom in lučmi ustavljal vozilo passat, ki ga je vozil Jernej Pavlič generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Ni upošteval znakov policije in je pred policistom bežal vse do državnega zbora, kjer se je skril. Policist je šel do varnostne službe, naj ga pokličejo, a ni prišel, češ da je zaseden. Kasneje je DZ zapustil skrit v gruči drugih oseb.” 

Plačilni nalog že na poti

O dogodku smo povprašali PU Ljubljana, odgovorila pa nam je Vesna Drole, vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije, ki je četrtkov dogodek potrdila: “Policist je kršitelja ustavljal zaradi uporabe nedovoljenih naprav med vožnjo (mobitel). Kršitelj ni ustavil in je zapeljal na parkirišče, ki je dostopno samo s kartico, zaradi česar policist ni mogel zapeljati za kršiteljem, vendar ga je prepoznal in videl, da je peš odšel v poslopje DZ. Policist je poskušal v recepciji DZ stopiti v stik s kršiteljem, vendar mu je bilo sporočeno, da ni dosegljiv. Plačilni nalog z opisom dejanskega stanja in dokazov o prekršku je bil poslan kršitelju dne 13. 7. po pošti. Globa znaša 620 € in 5 kazenskih točk.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine