17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Škandal! Franc Kangler v času odprtega sodnega procesa med “obiskovalci” sodnega spisa našel kar uslužbenca KPK Darka Stareta!

Novim nepredstavljivim odkritjem v povezavi z okoli 20 zadevami v pravosodju, v katerih je bil žrtev pregona nekdanji mariborski župan Franc Kangler, a so na koncu vse propadle, ni videti konca. Izkazalo se namreč je, da je v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču spise tam pregledoval kar Darko Stare, vodja službe za nadzor in preiskave pri Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) v času, ko jo je vodil Goran Klemenčič. “Žalostno je, da je KPK posegel v odločitev mariborskega sodišča,” okoliščine komentira Kangler in dodaja, da bo parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje njegove sporne sodne primere, dostavil dokumente, ki jasno kažejo na koruptivno delovanje zaposlenih na KPK. 

 

Ne mine dan, da ne bi preiskovalni novinarji prišli do informacij o spornih praksah slovenskih sodišč, še posebej mariborskega, ki je po številu kršitev človekovih pravic daleč najslabše. Tudi tokrat ni nič drugače, vse skupaj pa se nanaša na najbolj bizarne sodne procese zadnjih let, primere zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Proti njemu je namreč z namenom osebne diskreditacije potekalo več kot 20 politično motiviranih procesov, ki pa so vsi po vrsti propadli, razen enega še odprtega sodnega primera, kar jasno dokazuje, da globoka država svoj vpliv na slovenskih sodiščih izkorišča za obračun s svojimi političnimi nasprotniki.

Nekdanji mariborski župan Kangler je celo ugotovil, da je nekdanji namestnik predsednika KPK in bivši zaposleni na Sovi Darko Stare pregledoval spis v času odprtih sodnih procesov zoper Kanglerja na mariborskem sodišču, kar je Kangler opozoril na Twitterju, kjer je med drugim zapisal: “Pišem odprto pismo Štefanecu, v vednost Slo političnemu vrhu. Naletim, da je uslužbenec KPK D. S., bivši agent Sove, v času odprtih postopkov na MB sodišču pregledoval sodni spis! Halo?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine