19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Širjenju sovraštva ni konec – preberite, kaj lepijo po stenah ene izmed srednjih šol?

Sovražnost ne pozna meja. Pred njo pa očitno niso varni niti otroci v šolah. Na družabnih je namreč zaokrožil podatek, da na eni izmed srednjih šol visi plakat, kjer je pojasnjena definicija janšizma. “Janšizem je politično in civilnodružbeno ter medijsko delovanje, ki temelji na želji po moči, kultu osebnosti, nestrpnost do mislečih, šovinizmu, rasizmu, ksenofobiji, homofobiji in agresivni notranji politiki, izrednih stanjih, ustrahovanju in osebnih diskreditacijah, v poznem 20. in zgodnjem 21. stoletju, ob finančni podpori Viktorja Orbana,” je med drugim zapisano na letaku, ki naj bi bil izobešen na oglasni deski ene izmed slovenskih srednjih šol.

 

Iz plakata, ki kaže očitne elemente sovražnega govora, je mogoče razbrati, da so med ‘janšistiščne’ medije poleg našega medija Nova24TV, uvrstili še Demokracijo in Škandal24. Poslanca Žana Mahniča so omenili kot znanega ‘janšista’, poleg pa pripisali, da so med podporniki ‘janšizma’ še stranke SMC, DeSUS, NSi, ki so z letošnjim letom vstopile v skupno koalicijo.

Več kot očitno je, da je avtor tega plakata nekdo, ki se nikakor ni sposoben sprijazniti s tem, da Slovenije naprej ne bo popeljala ‘protijanša’ propaganda (torej izključevanje), ampak zgolj sodelovanje tistih, ki zmorejo in si hkrati želijo delati v korist državljank in državljanov Republike Slovenije. Glede na to, da je Marjan Šarec na lastno roko odstopil, je edino logično, da je vlado poskušal narediti predsednik stranke, ki je zmagala na volitvah. Ker je ta ponudil sodelovanjem vsem, je nemogoče trditi, da ta ni povezovalen. Še več, kljub temu, da so se nekatere stranke odzvale sovražno, jim je bila pred potrditvijo Janeza Janše kot predsednika vlade ponujena roka sodelovanja. To vsekakor ni sovražno. Prav tako nis(m)o sovražni mediji, omenjeni na letaku.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine