8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Sinoči spet zalivalo Ljubljano, naši vodilni pa se ukvarjajo z evtanazijo, marihuano in Palestino – “Res smo posebni (norci)”

Piše: G. B. 

Včeraj v pozno popoldanskih urah se je v osrednji Sloveniji, nad Ljubljano razbesnela nevihta z močnim deževjem. Posledice so bile vidne predvsem na cestah. 

Med drugim je zalilo podvoz pod Celovško in Dunajsko cesto, kjer je promet zaprt. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) reke še niso poplavljale. Nevihte naj bi se pojavljale tudi danes, poroča spletna stran neurje.si. V Ljubljani je prav tako zalilo okolico farmacevtske družbe Lek in poplavilo podvoz pod Drenikovo cesto, kjer je promet usmerjala policija.

“Čisto osnovne zadeve nam padajo pred našimi očmi, javna infrastruktura, javno zdravstvo in šolstvo ipd., mi pa se ukvarjamo z minornimi vprašanji kot sta evtanazija ali marihuana. Res smo posebni (norci),” je prof. dr. Miro Haček, visokošolski učitelj na Katedri za analizo politik in javno upravo na FDV, komentiral zadnje poplave pod podvozi na ljubljanskih ulicah.

Ljubljano so padavine zajele okoli 19. ure, že popoldne pa je na severozahodu države padala sodra. Na Arsu pa so opozorili tudi pred pojavom toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem in Goriškem.

Po podatkih Arsa naj bi bilo ponoči delno jasno, do jutra pa se bo vreme pooblačilo, najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 16 stopinj Celzija.

Danes dopoldne pa bodo padavine in nevihte zajele večji del države. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija. Kot so zapisali na spletni strani neurje.si, se nam bliža meteorološko poletje, vendar vreme ne bo prav nič poletno. Tudi verjetnostna napoved nakazuje nadaljevanje nestabilnega vremena s pogostimi plohami in nevihtami. Nekaj več padavin lahko po njihovih podatkih pričakujemo ob koncu meseca, ko se bo nad Francijo in Španijo iz severozahoda pomaknilo višinsko jedro, ki bo z jugozahodnim vetrovnim strženom poskrbelo za več vlažnega zraka in posledičnih padavin.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine