12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Sindikat Ministrstva za obrambo ostro obsoja dejanja neznanih storilcev, ki so na gardiste, pripadnike SV na proslavi državnosti kričali »IZDAJALCI«

Prejeli smo sporočilo za javnost Sindikata Ministrstva za obrambo, ki ostro obsoja vzklikanja neznancev. ki so na gardiste, pripadnike SV na proslavi državnosti kričali »IZDAJALCI«. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti.

Sporočilo za javnost SMO:

“V Sindikatu Ministrstva za obrambo (SMO) smo bili s strani članov obveščeni o video posnetku, ki je zaokrožil na socialnih omrežjih in v katerem dne 24.06. 2020 pred državno proslavo na Dan Državnosti neznani storilci na pripadnike častne čete Slovenske vojske vzklikajo »IZDAJALCI«.

V SMO močno obsojamo in smo zgroženi nad takšnimi nerazumnimi, žaljivi ravnanji neznanih posameznikov ter smo na  predsednika RS, g. Boruta Pahorja, vrhovnega poveljnika SV ter ministra za obrambo, g. Mateja Tonina naslovili poziv:

  • da javno obsodite takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;
  •       da po uradni dolžnosti sprožite vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike ;
  • da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

Še toliko bolj nas žalosti dejstvo, da moramo takšen poziv posredovati ravno na dan, ko obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske svoj praznik. Pripadniki Garde Slovenske vojske, ki častno in ponosno predstavljajo Slovensko vojsko, domovino Slovenijo tako doma in po svetu.

Naj vaju ob tem spomnimo, da Slovenska vojska ni politično usmerjena organizacija, vendar v vsakem razdvojenem obdobju pride do največjih pritiskov prav na pripadnike Slovenske vojske. Gardo sestavljajo pripadniki SV, ki so delavci, sinovi, možje in očetje, katerih srca in ponos so bili v tem napadu zelo zaznamovani, vendar so z dvignjeno glavo svoje poslanstvo opravili profesionalno.

Naj za konec dodamo, da smo v SMO na vse pripadnike SV ponosni in da bomo storili vse, da bo pravici zadoščeno in to pričakujemo tudi od vaju.

Za koga? – Za Slovenijo!”

Zadnje novice

Sorodne vsebine