1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

Sindikat Ministrstva za kulturo – ZDAJ!

So ekonomske in socialne pravice zaposlenih na Ministrstvu za kulturo RS res tako slabe ali ogrožene, da zdaj potrebujejo sindikat?

Informacija, da naj bi se na pobudo direktorja Urada za verske skupnosti, dr. Gregorja Lesjaka, na Ministrstvu za kulturo RS ustanavljal sindikat, ki naj bi bil namenjen predsvem nadzoru pri kadrovanju, nas je presenetila predvsem zato, ker do sedaj na Ministrstvu za kulturo RS niso videli potrebe po sindikatu. Zdaj, ko obstaja možnost, da bo vlado sestavil Janez Janša z SDS, pa je sindikat nenadoma nujno potreben – …! Glej, no glej, kakšne skrbi imajo nekateri!

Ker se nam je zdela novica naravnost neverjetna, smo jo sklenili preveriti – in izkazala se je za resnično, saj so nam z Ministrstva za kulturo RS (sicer ne takoj, ampak naslednjega dne) previdno odgovorili: »Zaposleni na Ministrstvu za kulturo so prejeli pobudo za podpis pristopnih izjav oziroma za ustanovitev sindikata zaposlenih na Ministrstvu za kulturo. Svoboda združevanja je ena izmed temeljnih pravic zaposlenih, temeljni namen sindikatov pa zaščita in izboljšanje ekonomskih in socialnih pravic svojih članov, zato je ministrstvo ustanovitvi sindikata naklonjeno.« S tem sicer niso potrdili, da je pobudnik za ustanovitev sindikata prav Gregor Lesjak, niti da naj bi bil prvenstveno namenjen nadzoru kadrovanja. Ampak, kdo ve – naj bi bilo to res?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine