5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Simon Velički danes prevzema položaj generalnega direktorja policije

Vlada je na četrtkovi seji na položaj generalnega direktorja policije imenovala Simona Veličkega, ki danes tudi uradno prevzema ta položaj za petletno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja. Velički je bil do zdaj v. d. generalnega direktorja, kar je postal v začetku leta, ko se je upokojil dotedanji generalni direktor policije Marjan Fank.

Kot je po četrtkovi seji vlade za STA povedala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, je Velički karierni policist, trden in izkušen vodja, ki se je dokazal tudi s svojim dosedanjim opravljanjem namestniške funkcije generalnega direktorja policije.

Njegovo imenovanje v tem času je po njenih besedah pomembno tudi zato, ker policija zaradi pričakovanega poslabšanja migracijske slike potrebuje vodstvo s polnimi pooblastili.

Menila je, da imenovanje generalnega direktorja sodi med tekoče posle vlade, saj je bil razpis objavljen, ko je imela vlada še polna pooblastila.

Ministrstvo je sicer javni natečaj za novega generalnega direktorja policije objavilo 15. februarja, nanj pa sta prispeli dve prijavi.

Posebna natečajna komisija je nato opravila postopek ugotavljanja strokovne usposobljenosti in primernosti kandidatov ter ugotovila, da je Velički primeren kandidat za položaj generalnega direktorja policije. Njegovo imenovanje je nato vladi predlagala notranja ministrica.

Zadnje novice

Sorodne vsebine