4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Simbolično kamenjanje nima nobene zveze s športom

Organizatorji petkovi politkolesarjenj iščejo različne načine, kako bi svoje bedne in vse bolj usihajoče prestave naredili bolj privlačne in povečali udeležbo. Pretekli petek so kot zapriseženi pristaši multikulturalizma predstavili v islamističnem svetu razširjeno poljudno zabavo- kamenjanje. Resda mehko in simbolno različico, v kateri so udeleženci tega rituala namesto kamenja metali krogle papirja v podobo, ki je predstavljala Janeza Janšo, a navdušenja udeležencev na to aziatsko kulturno obogatitvijo ni bilo moč spregledati. 

Na socialnih omrežjih so se zato vsule kritike na račun organizatorjev tega barbarskega »performansa«. Eden glavnih organizatorjev petkovih politkolesarjenj, Jaša Jenull, je na kritike cinično odgovoril, da gre za uvajanje nove športne discipline »janšemet«. Uporabnik Aleš Čerin mu je na Facebooku nato odvrnil, da tovrstno simbolično kamenjanje nima nobene zveze s športom. Čerinov odgovor objavljamo v celoti: 

»Hvala za odgovor. Ne vem če govoriva o isti stvari, zato spodaj še enkrat prilagam fotografijo.

Meni ni izgledalo kot šport. Videl sem papirčke, ki so leteli v silhueto, ki je ponazarjala predsednika republike Slovenije gospoda Janez Janša in ne politike. Bil je videti na tleh, kot bi umrl.

Jaz si športno disciplino predstavljam kot nekaj, kar “po ustaljenih pravilih izvajana telesna dejavnost za krepitev telesne zmogljivosti, tekmovanje, razvedrilo” (SSKJ). Ni bilo videti, da ste izvajali telesno dejavnost, ki bi krepila telesno zmogljivost (papirčki so zelo lahki), pač pa dejavnost javnega sramotenja in simbolnega ubijanja človeka – točno določenega. Take dejavnosti s športno aktivnostjo nimajo povezave, četudi jih tako morda poimenujete.

Vse dobro vam želim in vam želim lepo nedeljo. Bog naj blagoslavlja vas in vaše.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine