9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Si je priljubljeni uslužbenec ministrstva za kulturo vzel življenje zaradi tamkajšnjih vodilnih? Minister Prešiček zanikal vpletenost v tragedijo.

Požareport je danes objavil šokantno novico o tragediji ministrstva za kulturo. “Priljubljeni uslužbenec storil samomor, ker naj bi ga minister zmerjal, žalil in poniževal,” je zapisal Požareport.

Omenjeni spletni portal tako razkriva, da je eden od dolgoletnih uslužbencev Tomaž B. pred dvema dnevoma storil samomor, zaposleni na ministrstvu pa krivijo predvsem ministra Dejana Prešička ter tudi državnega sekretarja Jana Škoberneta, ki naj bi uslužbenca izkoriščala, poniževala, žalila in zmerjala, tako da T. B., kot pravijo, očitno ni več zdržal pritiska ter si je vzel življenje.

“…čeprav ni bil šofer, v glasbeno šolo, ki jo obiskujeta ministrovi hčerki, voziti glasbene inštrumente ministrovih hčera in nazaj domov k ministru, da jih onidve nista nosili sami. Vse to so videvali tudi uslužbenci. Ko ga je minister poslal oprat njegov – ministrov – osebni avto (!), je ključe avtomobila pred T. vrgel na tla, da jih je moral pobrati. Nadiral ga je, zmerjal in žalil, da je oblečen kot “capelj”, med božično-novoletnimi dnevi pa je T. moral voziti državnega sekretarja Škoberneta z ene novoletne žurke na drugo …,” razkriva spletni portal Požareport.

Prav tako še dodaja, da je žena nesrečnega T. B. pa je na pogrebu prepovedala vsakršne vence ali rože, ki bi jih dalo vodstvo ministrstva. Več o tem TUKAJ.

Minister Dejan Prešiček se je že odzval s pismom, kjer je zanikal “spletke nekaterih zaposlenih”. Več o tem TUKAJ.

Janša: Preveriti tudi zakulisje

Predsednik SDS Janez Janša je na Twitterju zapisal: “Res šokantno. Vseeno pa bi veljalo preveriti tudi zakulisje. Nekaj velikih podgan je na tej ladji. Pravijo, da si #prvorazredni na mestu MK želijo bolj krvoločnega borca zoper resnico #sovražnigovor”

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine