16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Si je odstopljeni poslanec LMŠ in »ljubitelj sendvičev« Darij Krajčič premislil?? Zdaj razmišlja o umiku odstopne izjave! Medtem pa je odstopil Peter Vilfan!

Poslanec LMŠ Darij Krajčič razmišlja o umiku odstopne izjave, ki jo je pred dnevi podal po aferi sendvič, je Krajčič danes povedal za STA in Dnevnik. Odločil se bo do ponedeljkove seje DZ, ko je predvidena seznanitev z njegovim odstopom, poroča STA.

 

Kot je danes povedal Krajčič, je bila njegova odločitev za odstop prezgodnja oziroma prenagljena. Pojasnil je okoliščine, ki so se odtlej spremenile. Po njegovih navedbah se je pokazalo, da v njegovem “eksperimetu”, za katerega priznava, da je bil neprimeren, ni šlo za krajo.

“Za krajo morajo biti izpolnjeni še drugi pogoji, med drugim mora biti izkazan naklep, namen, da se okoristiš, da tajiš, da ne plačaš,” je povedal in zatrdil, da vseh teh elementov v njegovem dejanju, ko je iz trgovine odnesel sendvič in ga pozneje tudi plačal, ni bilo.

Te okoliščine so ga privedle do razmišljanja, ali bi morebiti odstopno izjavo umaknil. To možnost ima do ponedeljka do 12. ure, ko je na dnevnem redu seje DZ seznanitev z njegovim odstopom. O tem bo temeljito razmislil, je pojasnil.

Zatrdil je še, da poslanska skupina oziroma nihče nanj ne pritiska, pač pa je svoboden pri svoji odločitvi. Če se bo odločil ostati poslanec, še ne ve, ali bo ostal v poslanski skupini največje vladne stranke ali ne. Spomnil je, da ga iz poslanske skupine nihče ne more vreči. “Kako bi to naprej naredil, ne vem, ker bi bilo odvisno tudi od poslanske skupine, kako bi me sprejela in razumela,” je pojasnil. Možnost je, da se umakne med nepovezane poslance.

Je pa medtem prišlo sporočilo, da je odstopil državni sekretar v Šarčevem kabinetu Peter Vilfan 

Zadnje novice

Sorodne vsebine