9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Sergej Racman se ne izogiba postopkom v Sloveniji

V zadnjem mesecu so številni mediji poročali o tem, da je zoper Sergeja Racmana izdan evropski nalog za prijetje in predajo ter tudi mednarodna tiralica Interpola zaradi suma zlorabe prostitucije. V imenu g. Racmana vam v tej zvezi posredujemo spodnjo izjavo za javnost.

 

G. Racman že od leta 2010 stalno biva v tujini. Okoliščina, da ga ni v Sloveniji, je posledica tega dejstva. G. Racman tako ni na begu niti se kako drugače ne izogiba ugotavljanju njegove odgovornosti v kazenskem postopku. Ne evropski nalog za prijetje in predajo ne mednarodna tiralica Interpola nikakor nista bila potrebna za namen zagotovitve njegove udeležbe v kazenskem postopku.

G. Racman se nikoli ni ukvarjal s posredovanjem pri prostituciji in utemeljeno pričakuje, da bo v sodnem postopku oproščen obtožbe. V času, ki bo potreben za sodno presojo, od organov pregona zahteva spoštovanje njegove osebnosti in dostojanstva. Obveščanje medijev o času in kraju predaje ali prijetja bi nedvomno vodilo v nepotrebno ponižanje in smešenje osumljenega. G. Racman se ugotavljanju svoje kazenske odgovornosti ne izmika, zavrača pa očitne poskuse organov pregona, da iz njegovega prihoda v Slovenijo naredijo predstavo za medije in javnost.

O zgoraj opisanem stališču g. Racmana, da se želi vrniti v Slovenijo in v postopku zagovarjati, vendar na način, ki mu bo omogočal ohranitev dostojanstva, so bili organi pregona seznanjeni.  Žal so se po tem odločili raje za izdajo mednarodne tiralice Interpola, kar g. Racmana še bolj utrjuje v bojazni, da je v dani situaciji cilj njegovo javno ponižanje.

Sergej Racman

(po pooblastlu)

Zadnje novice

Sorodne vsebine