20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Šentrupert: Volja in vztrajnost vodita k uspehu!

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je včeraj popoldan srečal s člani IO SDS Novo mesto, kasneje pa se je udeležil letne konference OO SDS Šentrupert.

 

V družbi članov IO SDS Novo mesto si je ogledal Dolenjski arheološki muzej. V spremstvu kustosinje je nato sledil še ogled razstave posvečene bivšemu slovenskemu telovadcu in dobitniku šestih olimpijskih medalj, Leonu Štuklju.

Ravno tako je včeraj v Šentrupertu potekala letna konferenca OO SDS Šentrupert, katere se je na povabilo novoizvoljenega župana mag. Andreja Martina Kostelca udeležil predsednik stranke Janez Janša.

Po uvodnem recitalu Zdravljice in poslušanju melodij pevcev Strmole iz Trebnjega, je vse prisotne nagovorila povezovalka večera Danica Kavtar ter pozdravila vidne udeležence, novoizvoljenega župana občine Šentrupert mag. Andreja Martina Kostelca, poslanca v Državnem zboru RS Žana Mahniča in Francija Kepo ter predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšo. V svojem nagovoru je vsem navzočim predstavila tudi nekaj pomembnih Slovencev, ki imajo korenine v Šentrupertu, in sicer: dr. Jože Ramovš, misijonarka Zvonka Mikec, primarijka dr. Danica Avsec ter Pedro Opeko.

Andrej Martin Kosetlec je izrazil zadovoljstvo, da se je letošnje letne konference OO SDS Šentrupert udeležil tudi predsednik Janez Janša in se mu ob tem posebno zahvalil. Izpostavil je nekaj zanimivih številk odbora Šentrupert, in sicer, da »še lani je odbor v Šentrupert štel le tri člane, danes pa smo že sami napolnili dvorano, poleg tega smo dosegli zmago na lokalnih volitvah in lahko se pohvalimo z županom iz vrst SDS«.

Dejal je, da kljub dejstvu, da je Šentrupert mala občina, verjame »da bomo z uspešnim delom pripomogli k razvoju občine«. Poudaril je, da si v prihodnje želijo nove in mlajše člane, ki bodo pripravljeni na nadaljnje izzive. »Tudi OO SDS Šentrupert bo sodeloval v kampanji za evropske volitve in verjamem, da bo število poslancev iz vrst Slovenske demokratske stranke enako oz. se bo še povečalo, saj smo dokazali, da se z vztrajnostjo zmore marsikaj,« so bile njegove zaključne besede navzočim v dvorani.

Predsednik SDM in poslanec v Državnem zboru RS Žan Mahnič je izrazil zadovoljstvo, da se je v zadnjih letih vidno povečalo število članov SDS v Šentrupertu, zato tudi verjame, da bo ob naslednjem snidenju v Šentrupertu ustanovljen tudi podmladek.

V nadaljevanju prekrasnega večera je spregovoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Obiskovalcem je dejal, da je SDS na lanskih lokalnih volitvah dosegla izjemen uspeh, dobila v Sloveniji več kot 600 svetnikov in kar 73 županov s kandidaturo SDS ali z njeno podporo. »Volitve so bile za nas uspešne, obžalujemo pa, da ni prišlo do sprememb v Ljubljani in Mariboru, »je dejal v uvodu.

Poudaril je, da so pred nami volitve v Evropski parlament, kjer odloča vsak glas, kakor na državnozborskih volitvah, kjer je slavila svojo zmago Slovenska demokratska stranka. Dejal je, da Slovenci evropskim volitvam do sedaj nismo pripisovali posebnega pomena, kar potrjuje tudi nizka udeležba na volitvah. »Tudi odločitve v evropskem parlamentu vplivajo na življenje v Sloveniji. Evropa ni trajna, zanjo se je potrebno boriti. Marsikaj v EU ni idealno, a danes lahko v Evropskem parlamentu Slovenci odločamo z enakovrednim glasom kot ostali večji evropski narodi,« je izpostavil predsednik Janez Janša.

Navzočim je povedal, da je Evropa zelo ugodna za Slovenijo, zato naj bodo majske volitve »bitka za Evropo, da se to ohrani.« Spregovoril je o soočanjem z velikim demografskim problemom, za katerega meni, da bo ena glavnih tem letošnjih volitev in ločnica med strankami. Slovenska demokratska stranka se zavzema za večje število otrok in boljšo demografsko sliko, pa vendarle so na drugi strani tisti iz socialističnih strank, ki si želijo uvoziti ljudi iz drugih civilizacij. Poudaril je tudi, da se med evropskimi državami razlikujejo teme volitev, zagotovo pa je tema migracij skupna vsem državam v Evropi. »Ob vstopu v EU smo imeli Švedsko za vzor kot državo blaginje, danes pa je to žal država, ki se sooča z vsakodnevnim nasiljem in eksplozijami v večjih mestih, ki jih povzročajo migranti. Tudi v Sloveniji, ki je še korak stran od tega, se lahko to kaj hitro spremeni.« Dejal je, da se z obrambo evropske civilizacije borimo tudi za obrambo Slovenije.

Vse zbrane na prireditvi je pozval, naj se udeležijo evropskih volitev in tako prispevajo svoj glas, ki je nadvse pomemben. Zaključil je z mislimi, da »verjamem, da boste v Šentrupertu storili vse, kar je v vaši moči. To ste dokazali tudi v zadnjem letu, ko imate danes svojega župana. Verjamem, da boste tako uspešni tudi v prihodnje«.

Programu je nato sledilo še presenečenje z drobnimi čarovniškimi triki in druženje s člani OO SDS Šentrupert.

Zadnje novice

Sorodne vsebine