10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Šef SD Dejan Židan v novoletni čestitki svojo krivdo na Slovence prelaga že vnaprej: Skupaj moramo prevzeti odgovornost za prihodnost!

Dejan Židan v slovenski javnosti ne velja za enega bolj sposobnih politikov. Vlada Mira Cerarja, katere del je bil njegov SD, je razpadla prezgodaj z rekordno nizko podporo v slovenski javnosti – veliko mero odgovornosti za to nosi tudi Židan sam, ki je koalicijo ves čas rušil od znotraj, z mislimi na naslednje volitve, ki so mu nato prinesle mesto predsednika državnega zbora, funkcijo, ki jo je v preteklosti že opravljal njegov predhodnik na čelu Socialnih demokratov, Borut Pahor.

 

Židan ima velike tendence po vladanju, a mu z 10 odstotki na volitvah kaj podobnega ni moglo uspeti, do sedanjega položaja pa je prišel predvsem zaradi svojega udejstvovanja v t. i. politiki izključevanja. Slovenska javnost ga še najbolj pozna po slabih in vsebinsko praznih nastopih, s katerimi se ni proslavil na predvolilnih soočenjih, in po proti SDS nastrojeni retoriki, ki jo je ves čas označeval za radikalno desnico. Podobno vsebinsko prazna in proč od resničnih problemov je usmerjena tudi njega novoletna čestitka, ki so jo predvajali na RTV Slovenija. Zaradi glavnega sporočila njegovega monologa, “da moramo skupaj prevzeti odgovornost za prihodnost”, pa ljudi upravičeno skrbi, saj bo naša prihodnost odvisna predvsem od tistih, ki nam vladajo. Torej od Židana, Šarca & Co.

Predsednik Socialnih demokratov in državnega zbora mag. Dejan Židan je v novoletni poslanici poudaril, da moramo skupaj prevzeti odgovornost za prihodnost. “Strahu, ignoranci in uklanjanju pragmatizmu se je treba zoperstaviti,” je dodal Židan. Prepričan je, da bo leto 2019 boljše, če se bomo zavzeli za vrednote solidarnosti, pravičnosti, sočutnosti in strpnosti. Kot je poudaril, bo leto, v katerega vstopamo, pomembno tudi zaradi volitev v Evropski parlament, ki bodo potekale maja 2019.

V prvi vrsti Židanovo pisanje daje slutiti, da v SD-ju niso več tako praznično razpoloženi, čeprav je lani vlada, katere del so bili tudi sami, ljudem kot predvolilni piškotek spet podarila nov dela prost dan – 2. januar, čeprav je večina Evrope takrat že v polnem pogonu. SD je v stanju bojne pripravljenosti, saj se zavedajo, da ima trenutna politika EU velik vpliv na njihovo moč in da bi velik nagib v desno, ki se zaradi popolnoma zgrešene multikulti politike odprtih vrat zdaj obeta, lahko pomenil začetek njihovega konca.

Židan svari, da si ne smemo privoščiti še ene izgubljene priložnosti. Toda, kdo je tisti, ki jih je zapravljal doslej?

“V porastu so populizem, ksenofobija in evroskepticizem, gibanja, ki nas razdvajajo. Evropska unija se je znašla na pomembni točki svojega obstoja in od prihodnjih evropskih volitev bo odvisno, v katero smer se bo razvijala v prihodnje,” je pojasnjeval Židan v poslanici in spet opozarjal pred namišljenim sovragom, ki da ogroža evropsko in slovensko prihodnost, čeprav ob tem pozablja, da je njegova stranka tista, ki zadnjih deset let večino časa kroji usodo Slovenkam in Slovencem.

“Ne smemo si privoščiti še ene izgubljene priložnosti za razvoj bolj solidarne, pravične in enakopravne Evrope, ki je blizu ljudem in ki deluje v njihovo največjo dobrobit,” je izpostavil, prepričan, da imamo Slovenci in Slovenke voljo in samozavest, da se spopademo s pravo naravo problemov in jih prenehamo le prelagati in s tem poglabljati. Židanove besede odmevajo predvsem v slovenski tvitosferi, kjer se večina uporabnikov čudi moraliziranju, če pa je prav Židanova SD del politike vladajočih, torej za zamujene priložnosti lahko krivi samo samega sebe?

View image on Twitter
 

[VIDEO] Novoletna poslanica predsednika Socialnih demokratov in Državnega zbora Republike Slovenije @ZidanDejan -> https://goo.gl/SNqNUH  Vir: RTV Slovenija

 

Burni odzivi na čestitko na Twitterju

“Vedno v vladi, nikoli nič krivi,” je pod poslanico, ki so jo Socialni demokrati objavili na svojem uradnem Twitter profilu, komentiral eden izmed uporabnikov. “Kakšno poslanico neki? Kdo pa jo bo, razen vas samih, poslušal? Čebinarji, ukradene kure, povojni poboji, kraja nepremičnin, bivanje v ukradeni vili … Same laži! Aja, in Dražgoše so še pred vami! Tam kjer ste vaščane pognali v smrt, sami pa zbežali,” je svoj gnev nad stranko, ki velja za legalno naslednico nekdanje komunistične partije, zlil nek drug uporabnik.

Glede na to, da je Evropa zaradi zgrešene levičarske politike trenutno v eksistenčni krizi, da ji zaradi multikulturalizma grozi propad vrednost, da jo duši bruseljska birokracija in da je prihodnost zaradi brexita negotova, se zdijo zaključne besede v Židanovi čestitki še bolj zlovešče: “Naša pot je premišljena in pravilno zastavljena. Vredno je na njej vztrajati!”

T. F.

Zadnje novice

Sorodne vsebine