2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Sedaj tudi uradno potrjeno: razvpiti novinar Dejan Karba bo kandidiral za ljutomerskega župana s podporo SD!

Ker se vse bolj približujejo lokalne volitve, tudi napetost pred volitvami narašča. Zelo zanimivo bo v Ljutomeru, kjer bo med županskimi kandidati tudi Dejan Karba, ki ga je za kandidaturo predlagala SD, torej naslednica komunistične partije.

 

Karba, sicer diplomiran teolog, velja za razvpitega novinarja, ki se je že kot novinar Dela vpletel v več afer, največji sta bila seveda Patria (med drugim je pisal o tem, da je denar od Patrie končal pri brezplačnikih) ter domnevni sin kardinala Rodeta. Med drugim je tudi namigoval na smrt enega od otrok Janeza Janše. Ko je na Delu dobil brco, je postal zunanji sodelavec Dnevnika. Nedavno pa je sprožil pravo gonjo proti murskosoboškemu škofu Petru Štumpfu.

O tem, da bi utegnil Karba kandidirati za župana Ljutomera, smo pisali že skoraj pred letom dni. Očitno se scenarij uresničuje. Zanimivo je sicer, da se ima Karba za aktivnega katoličana, očitno pa mu ni nič nerodno, da ga pri tem podprla stranka, ki je katoličane preganjala in bi s tem početjem nadaljevala še danes. Verjetno gre predvsem za nagrado za opravljeno umazano delo.

Spodaj si lahko ogledate, kako je preko twitterja Karbo podprl tudi razvpiti funkcionar SD Jernej Štromajer. Komentar najbrž ni potreben…

Zadnje novice

Sorodne vsebine