10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

»Sebastjan Selan je kot direktor SOVE takoj odreagiral na sum pranja iranskega denarja v NLB«

Popravek objave z naslovom: »Najnovejši svetovalec Fajonove nekdanji šef Sove Sebastjan Selan, ki je omogočil pranje iranskega denarja?!« z dne 2. 7. 2020.

 

V objavi z dne 2. 7. 2020 so bile napisane neresnične in nepreverjene obtožbe na škodo Sebastjana Selana in Sandija Bonace. Avtor objave pred objavo ni kontaktiral niti Sebastjana Selana niti Sandija Bonace in pri njima ni preveril nasprotnih dejstev.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca sploh ne poznata Ivana Galeta

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca nista v ničemer povezana z Ivanom Galetom, niti nista ekskluzivna dobavitelja večjih količin zaščitne opreme. Niti Sebastjan Selan niti Sandi Bonaca nista niti družbenika niti zakonita zastopnika v mariborski družbi MD Global, niti v družbi OECO iz Krškega, niti ne poznata Ivana Galeta.

Obnova stanovanja Sove je bila zakonita

Obnova stanovanja SOVE je bila izvedena pravilno in zakonito, zaradi česar je Sandi Bonaca v sporu z bivšim delodajalcem Sovo uspel, saj je sodišče odločilo, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita ter naložilo delodajalcu, da ga pozove nazaj na delo. Naknadno je Sandi Bonaca prostovoljno podal odpoved.

Sebastjan Selan je kot direktor SOVE takoj odreagiral na sum pranja iranskega denarja v NLB

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca sta v času opravljanja dela na Sovi svoje delo opravila strokovno in zakonito ter v skladu s svojimi pristojnostmi in pooblastili, kar se nanaša tudi na obdobje, ko je bil šef Sove Sebastjan Selan. V zvezi z očitki glede NLB in Irana je Sebastjan Selan podal pojasnila parlamentarni komisiji, pri čemer je tedaj jasno pojasnil, da v času spornega dogajanja ni bil direktor Sove, temveč je bil na na tem čelu Sove, njegov predhodnik Andrej Rupnik, ki ga je imenoval takratni in sedanji premier Janez Janša. Sebastjan Selan je takoj, ko je julija 2010 postal šef Sove nemudoma ustrezno odreagiral tudi v zvezi z NLB in Iranom, o čemer so bili obveščeni vsi odgovorni in pristojni v državi.

Sebastjan Selan ni svetovalec Tanje Fajon

Sebastjan Selan ni svetovalec Tanje Fajon in ne njen tesen sodelavec s področja nacionalne varnosti.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca

zanju po pooblastilu odvetnica Tina Boštjančič

Zadnje novice

Sorodne vsebine