18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Se vrača zloglasni 133. člen kazenskega zakonika? Z represijo nad svobodo govora, tokrat na udaru znani primorski publicist Pavel Ferluga!

Večkrat smo že poročali o tem, da se pritisk na svobodo izražanja vse bolj zaostruje. Ker cenzura ni več učinkovita, se politično nekorektnih piscev, pa četudi pišejo le na svojem profilu na Facebooku, lotijo z represijo. Kot v dobrih starih časih.

 

Pred nekaj meseci je vabilo na policijsko postajo dobil Marjan Žandar, tokrat pa Pavel Ferluga, znani primorski publicist in občasni sodelavec Demokracije. Kot je zapisano v policijskem vabilu, je Ferluga osumljen kaznivega dejanja širjenja sovraštva in nestrpnosti. Identiteta ovaduha še ni znana, domneva pa se, da je verjetno nekdo iz vrst t. i. primorskih puntarjev, sicer skrajne levičarske skupine.

Domnevno pa naj bi se kazenska ovadba nanašala na tole besedilo, ki ga je Ferluga objavil malo pred razvpitim koncertom »Nosil bom rdečo zvezdo«: »KJE STE MLADI, DA BI PODTAKNILI NEKAJ BOMB NA ŠAMANSKEM PLESU KRVAVE ZVEZDE? NI POGUMA NE VOLJE! in to je VPRAŠANJE, ki pod nobenim pogojem, ne more biti hujskanje,kvečjemu terja le odgovor, če se kdo čuti prizadetega. Z druge strani je pa prireditev, na katero se nanaša vprašanje, DOKAZANO provokacija napadalnih okupatorjev RDEČE (krvave) Zvezde (analog fascia in svastike) in je obrambni odziv (tudi nasilen) UPRAVIČEN po vseh zakonih obrambe pred okupatorskim napadom. Torej, je moje vprašanje mladim povsem legitimna zahteva odgovora. Kje ste branitelji napadene Domovine? Če ta “prireditev” ni napad na suvereno državo od že povsem priznanega napadalca-okupatorja RDEČE ZVEZDE JLA (kot je bil napad ostalih skupnih socialistov že v preteklosti), potem je moje vprašanje zares brezvezno. Kaj pravite na to “varuhi človekovih pravic”? Ima suverena država pravico se braniti napada in konspiracije uničenja od strani eklatantnega napadalca na njenih tleh???«

Ali je omenjeni zapis širjenje nestrpnosti, presodite sami. Očitno pa se vendarle vračamo v čase verbalnega delikta, ki ga je poosebljal zloglasni 133. člen jugoslovanske kazenske zakonodaje. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine